Ultima oră

Gerul Bobotezei a venit cu o zi mai devreme

Camelia Stănilă
9 ian 2008 781 vizualizări
Gerul Bobotezei a venit in acest an cu o zi mai devreme, 5 ianuarie fiind cea mai friguroasa zi din aceasta iarna, cu temperaturi ale aerului de -22 grade la Adjud, -19 grade la Tulnici si -17,3 grade Celsius la Focsani.

5 ianuarie a fost cea mai friguroasa zi din aceasta iarna, la Adjud inregistrindu-se -22 grade Celsius

Aceste valori s-au datorat, potrivit specialistilor, unei mase de aer de origine polara, care a afectat si Romania. Mercurul termometrelor nu a scazut insa pina la extrem in aceasta iarna, cea mai scazuta temperatura inregistrata in Focsani fiind de -28,5 grade Celsius, in anul 1985. Potrivit Marianei Cucoli, sefa Statiei Meteo Focsani, iarna s-a instalat din 15 decembrie, cind a aparut si primul strat de zapada, de 15 cm la Focsani. "Luna decembrie a fost comparabila ca temperaturi cu cea din 2006, singura diferenta fiind aparitia stratului de zapada, care a lipsit cu desavirsire in iarna anului 2006-2007, cel putin pentru statia Focsani. Minimele termice au fost de -10,1 grade Celsius in decembrie 2006 si -10,5 grade in 2007, in timp ce maximele s-au situat la 12,7 grade in 2006 si 11,1 grade Celsius in 2007", a precizat meteorologul Mariana Cucoli. Astfel, in acest an avem o iarna in adevaratul sens al cuvintului, caci ne-am bucurat nu doar de ger, ci si de ceva zapada, care s-a mentinut pina astazi, la Focsani fiind inregistrat un strat de 13 cm. Vrincenii trebuie sa rasufle usurati deocamdata, caci pina pe 11 ianuarie sint prognozate ninsori slabe, izolate, vint slab-moderat, cu intensificari doar in zona de munte. Minimele se vor situa intre -8 si -2 grade Celsius, iar maximele intre -3 si ^2 grade Celsius. De altfel, ieri in Focsani s-au inregistrat -3 grade Celsius. Potrivit prognozelor, intre 11 si 14 ianuarie vremea se va incalzi de la o zi la alta. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.