Ultima oră

Se circula pe drumurile in judet

Ziarul de Vrancea
5 ian 2008 721 vizualizări
In trafic nu au mai fost probleme, insa autoritatile sanitare recomanda evitarea expunerii indelungate la frig

Dupa ce in primele zile ale anului viscolul a transformat circulatia intr-un infern pe drumurile din sudul si nordul judetului, ieri situatia a revenit la normal, fara mari probleme in trafic. "Pe toate drumurile nationale si judetene din Vrancea circulatia este deblocata. Doar in zona muntoasa se circula in conditii de iarna. Au fost deblocate inclusiv drumurile pe care cu o zi inainte nu se putea circula", a spus subcomisarul Daniel Fatu, seful Serviciului Politiei Rutiere. Acesta s-a referit si la amenda aplicata Sectiei de Drumuri Nationale, pentru ca nu ar fi actionat pe DN 23 Focsani-Vulturu-Nanesti in primele doua zile ale acestui an, cind au avut loc mai multe accidente. "Noi am aplicat sanctiunea, ei au dreptul sa o conteste in termenul de 15 zile", a precizat Fatu. Directorul Sectiei Drumuri Nationale, Corneliu Stoian, a declarat ieri ca inca nu a primit procesul verbal cu amenda de la Politia Rutiera. In ceea ce priveste circulatia pe drumurile din judet, Stoian a afirmat ca in jurul orelor prinzului viscolul aproape se potolise, exceptie facind la momentul respectiv portiunea din DN 2 L cuprinsa intre Tisita si intrarea in Panciu. De altfel, pe parcursul noptii de joi spre vineri nici nu a mai nins, ci doar a fulguit in anumite zone. Potrivit hidrologilor virnceni, precipitatiile au fost pina in 1 litru/metru patrat. Se mentine totusi un stat maxim de zapada de 20 cm la Nereju. Pe riuri se manifesta fenomenele obisnuite de iarna, insa fara a pune probleme.


Sfaturi pentru populatie


Temperaturile scazute din ultimele doua zile au determinat oficialitatile din judet sa reactiveze Comitetul pentru Situatii de Urgenta. Din acest comitet fac parte reprezentanti ai Ambulantei, Autoritatii de Sanatate Publica (ASP), reprezentantul medicilor de familie, managerii de spitale, dar si directorii medicali ai unitatilor spitalicesti din judet. Toate situatiile urgente care apar in judet trebuie raportate zilnic Comitetului pina la ora 11.00, pentru ca acestea sa fie transmise mai departe catre Comitetul pentru Situatii de Urgenta constituit la nivelul Ministerului Sanatatii Publice.Pentru protejarea starii de sanatate a populatiei si atenuarea efectelor provocate de temperaturile scazute si caderile abundente de zapada s-au lansat si o serie de recomandari. "Persoanele virstnice, in special cele cu afectiuni cronice si respiratorii, trebuie sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensarii acestora in conditii de temperaturi scazute. Daca deplasarea este inevitabila este necesara folosirea de mijloace de protectie adecvate (caciuli, manusi, etc.). Iar in cazul expunerii prelungite a extremitatilor la temperaturi scazute care pot duce la producerea de degeraturi este recomandata evitarea automedicatiei si se va consulta un medic", se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei noastre de catre ASP. De asemenea, in aceasta perioada este necesar consumul unei alimentatii bogate in proteine si grasimi nesaturate, fructe si legume. De asemenea, trebuie evitat consumul de bauturi alcoolice. (Cristina PALADE, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.