Ultima oră

Retrocedarile penale de la Mera

Cristi Irimia
4 ian 2008 806 vizualizări
Anchetatorii au in vedere retrocedari de peste 300 de hectare de terenuri forestiere, in favoarea a peste 60 de persoane

16 dosare conexate merg la DNA

Gheorghe Sararu, primarul suspendat al comunei Mera, dar si alti complici de-ai sai urmeaza sa raspunda in fata acuzatiilor aduse de procurori, intr-o noua serie de dosare penale. Asa cum Ziarul de Vrancea v-a informat inca de anul trecut, mai multe dosare intocmite de procurori urmeaza sa ia calea Departamentului National Anticoruptie. Ieri, procurorul Paul Mihaila, purtator de cuvint al Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani, a venit cu precizari referitoare la dosarele lui Gheorghe Sararu. Astfel, anchetatorii au finalizat urmarirea penala intr-un numar de 16 dosare privitoare la retrocedarile dubioase de la Mera si urmeaza sa trimita la DNA un singur dosar, prin conexarea celor 16. Deoarece valoarea prejudiciului estimat este de peste un milion de euro (mai exact 3,7 milioane de lei), iar in unele situatii exista banuiala unor fapte de coruptie, sarcina finalizarii dosarului si darea unei rezolutii cade in sarcina DNA. Se au in vedere retrocedari de peste 300 de hectare de terenuri forestiere, in favoarea a peste 60 de persoane, urmind ca procurorii anticoruptie sa finalizeze treaba anchetatorilor vrinceni. In situatia in care se va ajunge la proces, acesta ar putea fi unul de amploare avind in vedere numarul mare de persoane implicate si de martori care ar trebui audiati de instanta. La dosarul care va ajunge la DNA au lucrat mai multi politisti si procurori vrinceni, timp de aproape doi ani de zile fiind vorba de un volum urias de munca. S-au verificat retrocedarile de padure din perioada 2002 - 2004, dupa o serie de sesizari primite de catre oamenii legii. Pe de alta parte, luna aceasta va avea loc un nou termen in procesul pe care primarul suspendat Gheorghe Sararu il are deja pe rolul Judecatoriei Focsani, alaturi de alti trei inculpati, tot in legatura cu retrocedarile din zona comunei Mera. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.