Ultima oră

De la crime din placere la cele din gelozie

Dan Chiriac
3 ian 2008 1571 vizualizări
Ziarul de Vrancea va prezinta cele mai socante fapte reprobabil comise in anul 2007 u printre victime s-au aflat si copii nevinovati u crima cea mai singeroasa a avut loc Ciorasti, in luna iunie

Anul 2007 in Vrancea a fost marcat de o serie de crime oribile, care au ingrozit opinia publica. Daca majoritatea faptelor de omor comise pe raza judetului a avut loc pe fondul unor conflicte spontane generate de consumul de alcool, au existat si fapte comise de oameni care nu merita clementa din partea judecatorilor. La inceputul lui 2007, un copil de nici doi ani a fost omorit in bataie de tatal vitreg. Puiul de om era tinut ca un ciine in lant cind tatal pleca la baut prin sat. Bestia cu chip de om il batea zilnic pe micut, dupa ce il tinea flamind si in frig. Danut abia invatase sa spuna "mama", "tata" si "papa", cind viata i s-a frint. Danut Marcuta, in virsta de un an si opt luni, a fost batut cu cruzime de concubinul mamei sale, care, culmea, se afla la spital, unde avea grija de unul dintre copii celui care ii omora propriu copil. Ionel Secara, 37 ani, il supunea pe micut la un tratament ce aminteste de perioada sclavagismului. La sfirsitul lunii ianuarie, o tinara din comuna Corbita si-a omorit copilul nou-nascut dupa care l-a ingropat in spatele casei. Mihaela Sandor, 19 ani, din satul Ochesesti, a nascut un baietel pe care, dupa ce l-a infasurat in niste cirpe, l-a ingropat intr-o ripa, la 200 de metri de casa. In aprilie, la Paunesti, Danut Bostan, 38 ani, a fost omorit de catre vecinul sau pentru simplul fapt ca a intrat cu oile pe un izlaz, pe care agresorul l-a considerat "teritoriul" sau. Crescator la rindul sau de cai, Vasile Oana l-a amenintat in prima faza pe vecinul sau, dupa care si-a dus planul la sfirsit, lovindu-l cu furca de cinci ori, pina ce aceasta s-a rupt.


Dublu asasinat in iunie


Un dublu asasinat comis cu singe rece de catre un tinar de 19 ani, cunoscut cu probleme mentale, a ingrozit intreaga comunitate din satele Salcia Veche si Salcia Noua, comuna Ciorasti. Fanica Chiriac a declarat in fata politistilor si procurorilor ca i-a omorit din placere, asa cum vazuse el la televizor, pe Madalin Neagu, de 8 ani, si pe Petrache Radu, de 75 de ani. Copilul a murit sub ploaia de lovituri de cutit, noua numarate de catre anchetatori, in timp ce batrinul a fost doborit cu doua lovituri de cutit. Cel mai putin obisnuit omor din 2007 a avut loc la Dumbraveni. Un barbat din satul Dragosloveni risca sa stea multi ani dupa gratii dupa ce a vrut sa se razbune pentru bataile pe care cumnatul sau le administra tuturor celor care stateau in casa. Ghita Urloiu, in virsta de 52 de ani, a platit cu viata scandalurile pe care le-a provocat de-a lungul timpului. Ionel Antemir a fost compatimit de sateni, fiind cunoscut ca un consumator de alcool care nu a provocat insa niciodata scandaluri. Barbatul va ajunge dupa gratii pentru ca a vrut sa-si salveze familia de la bataile primite. In luna septembrie 2007, o tinara din comuna Bolotesti a fost omorita cu singe rece de concubinul sau. Daniela Dumbrava, 32 ani, si-a gasit sfirsitul dupa ce Dumitru Mustatea, 42 ani, i-a taiat gitul, la primele ore ale diminetii. Dupa comiterea faptei, autorul s-a facut imediat nevazut, fiind cautat ore in sir de politisti, jandarmi si "mascati". Conflictul intre cei doi a plecat se pare din cauza geloziei, dar si de la o suma de bani pe care tinara i-o datora acestuia. Inconjurat dupa doua zile de mascati, criminalul a preferat sa-si taie gitul cu acelasi cutit cu care comisese fapta. Politistii vrinceni spera ca anul 2008 sa fie unul mai linistit si sa nu mai avem de-a face cu astfel de fapte. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.