Ultima oră

Sacrificatii Revelionului

Ziarul de Vrancea
29 dec 2007 645 vizualizări
Pompieri, medici, politisti sau farmacisti vor trebui sa asigure permanenta in institutiile lor u pentru acestia, noaptea dintre ani va fi una obisnuita de munca u cei mai multi spun ca vor incerca sa se distreze de Sfintul Vasile

Fiecare dintre noi isi doreste sa gaseasca un loc cit mai placut pentru a petrece Revelionul. Unii si-au ales ca destinatie Grecia, Austria sau Italia. Altii, cu bugete medii, au preferat statiunile montane de pe Valea Prahovei, din Fagaras sau din Bucovina. Cei cu posibilitati reduse vor ciocni un pahar de sampanie, in mijlocul familiei sau in prezenta rudelor sau prietenilor. Sint insa si unii oameni care nu se vor putea bucura asa cum trebuie de noaptea dintre ani. Medici, pompieri, politisti sau farmacisti vor fi obligati sa lucreze in aceasta noapte, fara a se putea distra cu cei apropiati. Pentru ei va fi o zi si o noapte obisnuita de munca. Multi dintre ei spera sa se revanseze de Sfintul Vasile, care ar putea insemna un Retrorevelion.


Ca in fiecare an de Revelion, la Inspectoratul Judetean de Politie este asigurata permanenta. Astfel ca la dispeceratul Politiei, la cumpana dintre ani, vor lucra trei politisti, un ofiter si doi agenti. Printre cei care sint de serviciu se numara si subcomisarul Lucian Coseriu. Politistul spune ca nu este pentru prima data de serviciu in noaptea de Revelion si ca de acum s-a obisnuit. Cu toate acestea va servi o sarmaluta cu colegii "de suferinta". "Nu este pentru prima data cind sint de serviciu in noaptea de Revelion. De 16 ani, de cind lucrez, am facut de vreo 6-7 ori de serviciu in noaptea de Revelion, in medie cam odata la 2-3 ani. Daca nu as fi fost de serviciu as fi preferat sa petrec noaptea dintre ani cu familia, rudele sau prietenii. Vom petrece pe 1 ianuarie, cind ne vom stringe mai multi si vor ciocni un pahar de sampanie. Nu avem ce face, acesta ne este serviciul si pentru noi o sa fie o tura normala si o sa intervenim ori de cite ori va fi nevoie. Speram sa nu avem evenimente deosebite, desi sintem pregatiti sa intervenim impreuna cu cei de la posturi. Anii trecuti, in noaptea de Revelion au fost dati cu incidente multe, dar au fost si revelioane linistite", a spus subcomisarul Lucian Coseriu. Acesta va lucra impreuna cu agentul sef adjunct Daniel Porumboiu si cu operatorul de la 112, care va fi stabilit astazi. La ghiseul de la intrarea in sediul politiei judetene va fi de serviciu in noaptea dintre ani agentul sef Sandel Tudose. Continuitatea la comanda inspectoratului este asigurata de comisarul Costel Mihordea, seful Serviciului de Criminalistica, de Revelion, iar in prima zi a noului an de seful Serviciului de Investigatii Criminale, comisarul sef Marian Cirjica. Politistii spun ca s-au obisnuit cu programul de sarbatori si ca atunci cind si-au ales aceasta meserie au luat in calcul si acest aspect.


Farmacie deschisa linga paranghelia lui Oprisan


Sanatatea vrincenilor va fi asigurata in noaptea dintre ani de medicii de garda si de personalul auxiliar de la Unitatea Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean "Sf. Pantelimon" si de medicii de la Serviciul de Ambulanta (SAJ). Astfel, cei care vor avea grija ca totul sa mearga bine sint doctorul Cornel Tiu si trei asistenti la UPU. Pe fiecare sectie din cea mai mare unitate spitaliceasca permanenta va fi asigurata de cite un doctor de specialitate si cite doi asistenti medicali. Nici personalul de la Ambulanta nu va avea liber in noaptea dintre ani, ci va fi prezent la datorie. Aici, persoana "sacrificata" va fi dr. Cristina Ciocan, alaturi de o mina de asistenti si ambulantieri inimosi. Singura farmacie din oras deschisa in noaptea magica va fi Farmacia 24 din Piata Unirii. Acesta va incerca sa asigure medicamentatia necesara tuturor vrincenilor "rapusi" de durere in prima noapte din 2008. Daca veti folosi petardele, pocnitorile sau artificile necorespunzator sau veti avea ghinionul sa va ia foc casa sau masina, il veti gasi la celalalt capat al firului al dispeceratului 112 de la Inspectoaratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea. Aici tura este asigurata prin rotatie in fiecare an. De asemenea, oamenii care muncesc in noaptea de Revelion sint liberi de Craciun.


Protectia Consumatorilor, non-stop la telefon


La inspectoratul Judetean de Jandarmi permanenta este asigurata de plutonier major Gheorghe Dirdala. Acesta nu este primul Revelion pe care jandarmul il petrece la datorie. Potrivit declaratiilor purtatorului de cuvint al jandarmilor, lt. Sorin Hunea, fiecarui jandarm ii vine rindul de sarbatori sa vina la serviciu. "Acum un an de zile am facut Revelionul la Finante, acum voi fi la sediu. Toti am facut la un moment dat de serviciu de sarbatori. Pentru noi este o zi ca toate celelalte", ne-a spus lt. Sorin Hunea. Si inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor vor asigura permanenta in perioada sarbatorilor, inclusiv in noaptea de Revelion. Zilnic, doi inspectori vor avea telefonul institutiei, 0237/217.000, redirectionat pe telefonul propriu si vor prelua sesizarile consumatorilor. "Ca in fiecare an, OJPC Vrancea va asigura pe perioada sarbatorilor de iarna permanenta, preluind sesizarile si reclamatiile consumatorilor in aceasta perioada si rezolvind operativ situatiile create prin echipe de control prezente pe piata", a mentionat inspectorul sef Dumitru Dila. Echipele de interventie ale Electrica SA vor lucra dupa programul normal, fiind pregatite sa intervina in caz de avarii. Si serviciul Deranjamente 929 va functiona non-stop. Tuturor acestora, redactia "Ziarului de Vrancea" le ureaza munca usoara si fara prea multe evenimente in noaptea dintre ani.


Grupaj realizat de Dan CHIRIAC, Cristina PALADE, Mihaela BESLEAGA, Iulia CRETU


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.