Ultima oră

«Legea nu permite politistului sa intervina dincolo de poarta omului»

Dan Chiriac
28 dec 2007 577 vizualizări
Politistii de la ordine publica si-au facut bilantul concluzionind ca au scazut infractiunile stradaleu numarul omorurilor in locuinta a crescut fata de anul precedent

In anul 2007, politistii vrinceni s-au confruntat cu mai putine infractiuni stradale decit in aceeasi perioada a anului trecut. Seful Serviciului de Ordine Publica din cadrul IJP Vrancea, comisarul Vasile Marin, s-a declarat multumit de rezultatele obtinute de politistii din subordine. In statistici exista scaderi la infractiunile stradale, dar si la cele silvice. Cantitatea de material lemnos care s-a taiat in aceasta perioada a fost mai mica fata de anul 2006. Pe de alta parte s-au inregistrat insa cresteri la numarul omorurilor in locuinta. "Acest lucru inseamna ca in pofida tuturor insistentelor lucratorilor de politie, unii oameni nu au inteles sa-si rezolve pasnic conflictele aparute si s-au lasat prada sentimentelor de furie acumulate in timp. Este un lucru pe care personal mi-l asum alaturi de celelalte institutii ale statului, dar trebuie stiut ca legislatia romaneasca nu permite politistului sa intervina dincolo de gard sau poarta cetateanului", a spus comisarul Vasile Marin, seful Serviciului de Ordine Publica Vrancea. Printre realizarile mentionate de acesta se afla perfectionarea sistemului integrat de mentinere a ordinii publice, imbunatatirea parteneriatului cu comunitatea, implementarea standardelor de interventie si primire a publicului, prevenirea si combaterea infractionalitatii. Politistii vrinceni spun ca timpul de reactie pentru sesizarile facute prin numarul de urgenta 112 este de sub un sfert de ora in mediul rural, iar in cel urban sub zece minute. Comisarul Vasile Marin a tinut sa le multumeasca cetatenilor care i-au sprijinit in activitatile desfasurate in 2007 si si-a exprimat speranta ca acestia vor acorda si pe viitor ajutor celor de la politie. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.