Ultima oră

2007, an defectuos pentru sistemul sanitar vrincean

Cristina Palade
24 dec 2007 825 vizualizări
Desi in sistem au intrat sume importante de bani, actul medical nu s-a imbunatatit suficient la trei din cele sapte spitale din Vrancea

Anul care tocmai se incheie a fost unul defectuos pentru sistemul sanitar vrincean, desi judetului nostru i-au fost acordate importante sume de bani pentru continuarea reformelor. "2007 a insemnat pentru sistemul sanitar continuarea reformelor, dar a fost marcat si de anumite nereguli in sensul ca pacientii au fost tratati cu dezinteres. In trei din cele sapte spitale din judet, adica in Spitalele din Vidra, Marasesti si Panciu, cheltuielile pentru medicamente au fost sub 5%, iar calitatea actului medical nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor", a declarat Mihai Copaci, presedintele director general al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CAS), in cadrul unei conferinte in care a realizat bilantul pe anul 2007. Cu toate neimplinirile pe anul care tocmai se sfirseste, oficialii din sistemul sanitar spera ca anul 2008 sa fie mult mai bun. "Sper ca va fi mai bine anul viitor, cind ne-am propus o crestere a bugetului cu 18%, o crestere salariala a personalului medical cu 2%, dublarea primei de stabilitate, restructurarea si reorganizarea unitatilor sanitare in functie de costuri, in sensul ca ne-am propus diminuarea costurilor prin micsorarea numarului de cazuri si cresterea internarilor de zi. De asemnea, se va micsora si pretul la medicamentele generice, adica la medicamentele produse de furnizorii unici", a mai spus Mihai Copaci. Presedintele CAS a anuntat pentru 2008 si construirea de noi spitale la Dumbraveni, dar si reabilitarea Spitalului Judetean de Urgenta « Sf. Pantelimon » Focsani si a celui din comuna Vidra. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.