Ultima oră

Am inceput sa ma droghez dupa ce s-a spinzurat tatal meu!

Cristi Irimia
22 dec 2007 2430 vizualizări
A recunoscut Razvan Prichici, arestat alaturi de Iustin Manole in speta aflata pe rolul instantei u numele Lenutei Soare apare iarasi in declaratiile date ieri u Alexandru Boros a fost singurul care a sustinut ca nu a comis nici o infractiune

Inculpati audiati in "Dosarul drogurilor"

Tribunalul Vrancea a reusit ieri sa treaca la audierea mai multor martori din dosarul in care 12 focsaneni sint inculpati pentru infractiuni privind Legea care reglementeaza traficul, detinerea si consumul de droguri. Primul audiat a fost Razvan Prichici, acuzat ca a introdus cannabis in tara si l-a detinut in scopul comercializarii si al consumului propriu. Prichici a facut o dezvaluire socanta in fata instantei, sustinind ca a inceput sa se drogheze in urma cu patru ani, dupa ce tatal sau s-a sinucis spinzurindu-se. "Datorita acestui eveniment nefericit din familie am ineput sa consum ocazional droguri. In 2006 am introdus de trei ori droguri in tara, cind reveneam din vizitele pe care i le faceam mamei mele in Italia. Am adus droguri in tara pentru mine, iar apoi am vindut de cel mult 20 de ori in doi ani, unor prieteni, la insistentele acestora. I-am vindut de trei ori lui Ionut Cernica (n. r. - inculpat si el in dosar)", a declarat Prichici. Acesta a facut referire si la alt inculpat din dosar, Ionel Vasilescu, despre care spune ca a consumat cannabis "cred ca fara sa-si dea seama, pentru ca nu e diferenta mare intre tigari si nu stiu daca este consumator sau nu".


Manole si Cernica au fumat impreuna


Urmatorul inculpat audiat a fost celalalt tinar focsanean arestat in dosar, Iustin Manole. Acuzat ca a detinut cannabis in vederea comercializarii si a consumului propriu, Manole si-a recunoscut faptele insa a tinut sa faca si el o serie de precizari: "Acum 3 ani de zile am fost plecat in Italia, locuind acolo o perioada. Am consumat cannabis, devenind consumator ocazional. Cind am revenit in Romania, am cunoscut mai multi consumatori care se ajutau intre ei, in sensul ca-si furnizau unii altora mici doze de cannabis pentru consumul propriu. Altadata, cind nu aveau doze, puneau bani pentru a cumpara droguri de la alte persoane care aduceau stupefiantele de la Bucuresti sau din alta parte. Cu timpul m-am imprietenit cu aceste persoane si am continuat sa consum cumparind saptaminal droguri. Am cumparat droguri de la Razvan Prichici, Marian Citu si Razvan Tofan", a spus Manole. Acesta a adaugat ca daca avea droguri cumparate era contactat de alti consumatori care ii cereau cannabis pentru propriul loc consum. "Nu am avut cistiguri materiale de nici un fel de pe urma faptelor mele. Scopul era numai consumul propriu. Pe 12 aprilie 2007 organele de ancheta au facut o perchezitie la prietena mea, Laura Secara. Au gasit acolo doua mucuri de tigara, singurele droguri pe care le aveam asupra mea", a precizat Manole, cu referire la faptul ca s-a declarat nemultumit ca este judecat in stare de arest. Manole a explicat si cum mergea la Bucuresti pentru a-si procura droguri in vederea consumului. "M-am dus de mai multe ori cu Prichici, Boros sau cu Tofan in Capitala, insa ultimii doi se duceau efectiv si luau droguri de la alte persoane. Eu n-am avut niciodata un stoc de droguri sau sume de bani. Altadata, Ionut Cernica m-a rugat sa ne asociem in vederea procurarii. Am luat legatura cu Tofan si am procurat droguri pentru a le consuma cu Cernica. S-a intimplat asta de vreo 2 - 3 ori", a incheiat Manole.


Hritcu: "Am cumparat droguri de la Lenuta Soare"


Urmatorul audiat a fost Constantin Hritcu, care si-a recunoscut faptele, dar nu in totalitate. "Am detinut in scopul consumului propriu. Ocazional am fumat tigari cu cannabis. Fumam cu un prieten, Cristi Cojocea. Cu ceilalti coinculpati nu am fumat. Cumparam substantele de la Marian Citu si de la o alta fata, Lenuta Soare (n. r. - inculpata alaturi de Marius Avram in Dosarul drogurilor I). Am fumat si cu Marian Citu, de la care am luat hasis si marijuana, la doua date diferite, pentru ca m-a rugat Cristi Cojocea sa cumpar deoarece avea el o petrecere", a precizat Hritcu. Referirea lui Hritcu la Lenuta Soare este interesanta, pentru ca femeia in cauza a sustinut mereu ca ea n-a oferit droguri nimanui, ci doar a dus un pachet cuiva, nestiind ce se afla in el. Arestata initial in celalalt dosar, Soare a fost liberata provizoriu. Singurul inculpat audiat ieri care zice ca nu a savirsit deloc faptele invocate in rechizitoriu a fost Alexandru Boros. Acesta sustine ca a stat in Bucuresti in perioadele in care procurorii spun ca si-a desfasurat activitatea infractionala.

Tot ieri au mai fost audiati sotii Florina si Robert Potlog, care au spus ca au consumat doar in casa stupefiante, in vreme ce inculpata Valentina Laura Secara a sustinut ca a consumat droguri de la prietenul sau Iustin Manole. La termenul urmator vor mai fi audiati Ionut Cernica, Ionel Vasilescu (daca va fi gasit), Daniel Munteanu, Iulian Cezar Lungu si Marius Valentin Gugonea. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.