Ultima oră

Alcoolul, un amic fals, campanie printre viitorii soferi

Doina Ganea
21 dec 2007 490 vizualizări
Reprezentantii filialei de Cruce Rosie, impreuna cu Politia de Proximitate si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog au dezbatut problema alcoolului cu circa 90 de elevi ai Grupului Scolar de Transporturi Auto Focsani.

Cum alcoolul este incompatibil cu sofatul, tinerilor li s-a oferit ca alternativa sportul. "Am avut o dezbatere pe tema alcoolului cu elevii, carora le-am oferit ca alternativa la acest viciu activitatile sportive. De asemenea, le-am prezentat ce inseamna alcoolul, de la calitatile lui ritualice, cum ar fi impartasania, la calitatile lui alimentare, daca este consumat cu moderatie, si pina la efectele sale distrugatoare. Le-am spus ca sint trei stadii ale betiei. Mai intii este betia periculoasa, atunci cind se bea zilnic, dar nu sint probleme, betia daunatoare, care este intr-un stadiu destul de avansat, dar n-a afectat inca anumite organe si ultimul stadiu, care este dependenta. Alcoolul este un amic fals, un fel de drog si aliatul violentei in acelasi timp. Sintem siguri ca elevii vor povesti acasa si cei care vor sa-si infrunte astfel de vicii se vor indrepta poate catre noi pentru a primi consiliere", a declarat profesoara Lidia Boc, voluntar al Crucii Rosii. Pe linga informatii, elevii au primit brosuri din proiectul "Alcoolul- De la obisnuinta la abuz si violenta", ce va continua pina la sfirsitul lunii aprilie 2008, indeosebi prin scoli. Astfel de activitati au mai avut loc la scolile speciale de la Maicanesti si Mihalceni, in unitatile din Soveja, Cimpuri, Rotilesti, Racoasa, Straoane, Tulnici si in liceele din Vidra, Marasesti. Pe linga dezbateri, elevii Liceului Auto participa in aceste zile la diverse actiuni sportive, care vor avea pe fundal bannerul cu sloganul: "STOP consumului de alcool si violentei". (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.