Ultima oră

Bilant la zero grade al ISU

Dan Chiriac
21 dec 2007 608 vizualizări
La Casa de Cultura, unde Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si-a facut ieri bilantul, a fost mai frig decit afara

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si-a prezentat bilantul pe anul 2007 intr-un frig patrunzator. Sedinta a avut loc la Casa de Cultura, acolo unde temperatura era mult mai scazuta decit afara, asa incit participantii au fost nevoiti sa stea infofoliti. Doar cei care erau obligati sa stea pina la sfirsit au facut-o, pentru ca restul a preferat sa plece mai devreme. Seful ISU a motivat ca fost nevoit sa faca sedinta de bilant in aceasta sala friguroasa, pentru ca sala de conferinte de la unitate s-a transformat in birouri. Inspectorul sef, col. Paul Rotaru, a prezentat situatia celor doua servicii care compun institutia, respectiv cel de Prevenire si Stingere a Incendiilor si cel de Protectie Civila. "Cadrele de la Serviciul de Prevenire si Stingere a Incendiilor au instruit lucratorii Serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta din toate cele 73 de localitati din judet. De asemenea, in acest an, au fost verificate toate lacasele de cult din Vrancea, iar preotii parohi au fost instruiti cu privire la normele PSI. In acest an am efectuat 395 de inspectii si controale si am descoperit 2.364 deficiente, dintre 279 au fost solutionate pe loc, cu aplicarea a 254 de sanctiuni, dintre care 72 amenzi contraventionale, iar restul avertismente. Si la alegerile europarlamentare am verificat sectiile de votare si, din fericire, nu am avut incidente la vot", a spus Paul Rotaru. In ceea ce priveste celalalt serviciu, Paul Rotaru a spus ca in 2007 Protectia Civila a efectuat alarmari publice, exercitii de simulare pe diferite tipuri de risc, dar si obisnuitele misiuni de asanare a munitiei. La manifestari au luat parte mai multi primari din judet si reprezentanti de la politie, jandarmi si SRI. Alaturi de sefii ISU Vrancea a stat la prezidiu si colonelul Dumitru Paraschiv, vechiul si noul sef al unitatii "doi si-un sfert" din cadrul IJP. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.