Ultima oră

Focsaneanca ucisa la Roma se odihneste pe Aleea Tragediilor

Dan Chiriac
21 dec 2007 2839 vizualizări
Rudele tinerei omorite la Roma au renuntat la numele de Taban de pe crucea Adelinei u mormintul Adelinei se afla intr-un colt de cimitir alaturi de cele in care se odihnesc alte doua persoane decedate prea devreme: Andreea Siretean si Dragos Trifan, alias «Moshu»

Adelina Taban, asistenta medicala din Focsani omorita in urma cu zece zile la Roma, chiar de sotul sau, a fost inmorminata ieri dimineata, la Cimitirul Nordic, intr-o atmosfera mai mult decit apasatoare. Peste 100 de oameni, printre care se aflau rude si multi prieteni, au insotit cortegiul funerar si au deplins disparitia tragica a tinerei la doar 34 de ani. Mormintul tinerei omorite cu atita cruzime de cel caruia ii jurase credinta se afla in acelasi loc cu victimele altor doua tragedii care au marcat Focsaniul in ultima jumatate de an. Asezate unul dupa altul, mai mult chiar in ordinea datei pe care au murit atit de nefiresc, se afla tinerii Andreea Siretean, Dragos Avram Trifan si Adelina Lechea. Cele trei nume reprezinta victimele celor mai mari tragedii care s-au intimplat in ultimele luni in Focsani. Pe 18 august, Andreea Siretean, o studenta eminenta de 23 de ani, a murit dupa ce s-a aruncat de pe un bloc situat vis-a-vis de Hotelul Vrancea fara sa spuna nimanui «de ce».

Dragos Avram Trifan, alias «Moshu», 21 de ani, a murit pe 11 noiembrie, dupa ce masina cu care se intorcea de la discoteca din comuna Paunesti s-a rasturnat in decor. Linga cei doi, de ieri isi doarme somnul de veci si Adelina Lechea, asa cum au scris rudele pe crucea femeii. Parintii au dorit ca numele de Taban sa nu ramina inscris pe crucea de la capatiiul ei. De altfel, numele criminalului a fost ieri pe buzele tuturor. Tocmai pentru a evita escaladarea situatiei, parintii criminalului nu si-au condus nora pe ultimul drum. Duminica trecuta, Adelina Taban a fost strinsa de git in masina familiei, pe o strada din Roma, de catre sotul ei, care nu putea accepta ca femeia vrea sa-l paraseasca in urma numeroaselor batai aplicate pe fondul consumului de alcool si a frustrarilor create de statutul de emigrant sarac din est. In urma celor doi a ramas un copilas de trei ani, care nu intelegea ieri de ce atitia oameni pling linga cutia de lemn in care era asezata frumoasa sa mamica. Puiul de om intreaba intr-una unde este mama lui si daca Mos Craciun va veni acasa cu ea in seara magica de Ajun. Rudele fetei ucise au cerut ieri dreptate, gindindu-se ca ucigasul ar putea beneficia de clementa politiei italiene. Focsaneanul Marian Taban, 40 de ani, este inchis intr-un penitenciar din Roma si urmeaza a fi judecat pentru crima. Barbatul este supravegheat in permanenta pentru a nu incerca sa se sinucida. Carabienierii nu au facut public rezultatul anchetei judiciare. Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Adelina! (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.