Ultima oră

Premiile pentru viata lunga, rezerva pentru medicamente

Ziarul de Vrancea
20 dec 2007 561 vizualizări
Sala de spectacole a Ansamblului Folcloric "Tara Vrancei" a fost ieri plina de cupluri iubitoare si cu multa experienta de viata.

170 de perechi de batrinei au venit sa socializeze si sa primeasca diplome, premii, flori, stringeri de mina si multe urari de Sarbatori de la Primaria Focsani. Rind pe rind, sfiosi, calmi si girboviti de ani, batrineii au coborit in fata tuturor pentru a-si primi felicitarile. Cei mai multi au privit cu recunostinta dar si cu mindrie spre diplomele oferite de municipalitate. Si mai multi au prins cu atentie plicul cu premiul in bani de 500 RON, l-au impaturit si l-au bagat in buzunarul de la piept. Banii vor fi speranta lor de mai bine pentru aceste sarbatori, dar nu pentru mese copioase, ci pentru facturi si retete de medicamente. La manifestare nu au onorat cu prezenta decit doi consilieri locali, independentul Nitica Ciubotaru si conservatorul Gheorghe Ivu. Printre cei premiati de Primaria si Consiliul Local Focsani s-a numarat si familia Badiu Constantin, doi pensionari timizi si firavi la trup care si-au primit cu miinile tremurinde premiul in bani si diploma de fidelitate. Cei doi priveau fericiti si totodata neincrezatori in jur. Constantin Badiu a impaturit cu grija plicul cu bani primit de la oficialii primariei si l-a bagat in buzunarul de la piept. "Cinci milioane de lei este pensia mea pe doua luni. Sint bani care prind bine acum, de sarbatori", a spus si Costel Birsan care a vrut sa-i sarute mina primarului Decebal Bacinschi cind i-a inminat premiul. Dupa inminarea premiilor, bunicii Focsaniului au participat la un spectacol de colinde si folclor in interpretarea celor de la "Tara Vrancei". (D. GANEA, I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.