Ultima oră

S-a declansat avalansa controalelor de sarbatori

Mihaela Beșleagă
20 dec 2007 560 vizualizări
Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului verifica inaintea Craciunului si Anului Nou alimentele, jucariile, pensiunile si petardele

Ieri, in cadrul ultimei sedinte a Colegiului Prefectural din acest an, unul din punctele de pe ordinea de zi s-a referit la informarea Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) cu privire la supravegherea pe piata a comercializarii produselor specifice sarbatorilor de iarna. Pe tot parcursul lunii decembrie, cu preponderenta in perioada 15 decembrie 2007 - 7 ianuarie 2008, echipe de inspectori vor desfasura actiuni de control, care vor viza in special urmatoarele produse: carne preambalata, peste si produse din peste, vin, ciocolata, produse zaharoase, oua, produse de cofetarie si patiserie. "Pina la aceasta data au foat verificati 32 de operatori economici, iar in urma controlului nu s-a constatat existenta pe piata la comercializare a unor produse de mare risc pentru sanatatea si securitatea consumatorilor", a mentionat Dumitru Dila, inspectorul sef adjunct al OJPC Vrancea. S-au aplicat 12 amenzi contraventionale in valoare de 63.000 lei si 6 avertismente. In perioada 5 - 20 decembrie, inspectorii OPC vor derula controale si la comerciantii de jucarii, pina in acest moment fiind verificati 12 operatori economici, la 11 dintre acestia constatindu-se abateri. Din cele 4.228 de jucarii controlate, s-au constatat abateri la 791 de bucati, jucariile periculoase, in valoare de 6.773 lei fiind scoase temporar de la comercializare. Tot in aceasta perioada, conducerea OPC asigura ca se vor verifica si unitatile de alimentatie publica si cazare din judet, unde se organizeaza mese festive de Craciun si Revelion. De asemenea, in apropierea Anului Nou, se vor efectua controale la comerciantii de obiecte pirotehnice, respectiv artificii, petarde. De Craciun si Anul Nou, cite doi inspectori pe zi vor primi eventualele reclamatii din partea consumatorilor. "Ca in fiecare an, OJPC Vrancea va asigura pe perioada sarbatorilor de iarna permanenta, avem doi inspectori in fiecare zi, care au redirectionat telefonul institutiei pe telefonul propriu", a incheiat Dumitru Dila, seful OJPC. Pentru eventuale sesizari si reclamatii, puteti contacta inspectorii OPC la numarul de telefon 0237/217.000. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.