Ultima oră

O, brad frumos, risc de raniri si incendiu

Mihaela Beșleagă
18 dec 2007 781 vizualizări
Aceste zile stau sub semnul alegerii bradului potrivit pentru Craciun, fie natural, fie artificial. "Brazii artificiali pot sa prezinte riscuri de ranire din cauza extremitatilor metalice (muchii sau virfuri taioase), cit si riscuri de incendiu.

C ind alegeti bradul natural sau artificial, va sfatuim sa aveti in vedere dimensiunile spatiului in care il veti instala, ca si sursele de caldura si decoratiunile pe care le veti aplica pe acesta. Nu putine au fost cazurile cind consumatorii au ales un brad foarte mare, l-au instalat in incaperi mici, incalzite prin intermediul radiatoarelor, l-au incarcat cu decoratiuni, acestea s-au incalzit excesiv (fiind prea aproape de sursele de caldura) si au produs accidente", spun inspectorii OPC. De asemenea, pe bradul artificial trebuie sa existe marcajul CE. La decorarea brazilor trebuie sa aveti in vedere: asigurarea stabilitatii bradului printr-un suport corelat cu dimensiunile acestuia (pentru a preveni rasturnarea); montarea instalatiei electrice astfel incit, in timpul deplasarii prin incapere, sa se evite acrosarea acesteia; luminarile si artificiile aprinse trebuie supravegheate, avindu-se grija, in mod deosebit, de copiii mici care nu trebuie sa ramina singuri linga brad; decoratiunile din brad trebuie sa fie neinflamabile, iar pozitionarea acestora in brad sa fie facuta departe de flacara luminarilor. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.