Ultima oră

82 de tamponari si 40 de fracturi din cauza poleiului

Cristina Palade
18 dec 2007 884 vizualizări
Este un record pentru cele trei zile ale sfirsitului de saptamina u in medie, intr-un week-end au loc 20 de tamponari u in ciuda zapezii, politistii au prins 182 de vitezomani

82 de tamponari s-au produs pe soselele din Vrancea la sfirsitul saptaminii trecute, cele mai multe dintre acestea, 54, avind loc pe strazile din Focsani. Marea lor majoritate s-au produs din cauza carosabilului acoperit cu zapada, gheata sau polei. Oamenii Primariei Focsani au iesit cu intirziere in strada pentru a curata soselele din oras, astfel incit conducatorii auto s-au tamponat pe banda rulanta. Cei de la primarie au iesit la deszapezit abia duminica dimineata, mult prea tirziu pentru a evita tamponarile din oras. "Din cauza neimplicarii factorilor de decizie, a celor care trebuiau sa faca deszapezirea, pe fondul carosabilului acoperit cu zapada, gheata sau polei s-au produs mai multe tamponari decit in mod obisnuit, in zilele de la sfirsitul saptaminii. Numai in Focsani s-au produs 54 de tamponari, in conditiile in care media este de 10-20 intr-un week-end normal", a spus comisarul Adrian Huzum, de la Serviciul Politiei Rutiere. Pentru a vedea populatia ce mult lucreaza, oamenii primariei au adus ieri dimineata patru utilaje de deszapezire cu care au facut curatenie in fata Palatului Adminsitrativ. Adica, pe bulevardele din oras cu greu puteai vedea cite un utilaj care imprastia sare sau nisip, in timp ce in fata sediului Primariei, Consiliului Judetean si Prefecturii actionau patru utilaje, pentru ca alesii neamului sa nu cada pe jos si sa fie vazuti de ceilalti trecatori, care isi pot rupe picioarele oriunde in Focsani, dar nu sub geamul lui Marian Oprisan. Si ca sa vada lumea ce mult le pasa celor de la primarie de cetateni, trebuie spus ca Piata Unirii a devenit un adevarat pationar, fiind un veritabil concurent pentru parcul artificial care se va deschide pe 20 decembrie in parcul central. In ciuda vremii nefavorabile, la sfirsitul saptaminii trecute politistii au actionat pe sosele din judet si au aplicat 638 de amenzi in valoare de 31.322 lei. Culmea este ca, desi zapada a facut legea pe sosele, 182 de soferi au fost surprinsi de radar conducind nebuneste. (Dan CHIRIAC)


40 de oameni si-au rupt oasele pe gheata


Zapada a cauzat probleme persoanelor de toate virstele. Daca cei mai mici au primit aceasta zapada cu bucurie si entuziasm, cei mai virstnici au vazut in mantia alba a iernii doar imposibilitatea de a mai putea iesi din casa. Potrivit purtatorului de cuvint al Spitalului, Oana Racu, in doua zile, la Unitatea Primiri Urgente (UPU) au ajuns peste 40 de persoane cu fracturi. Doar cazurile mai grave au fost internate la sectia de ortopedie-traumatologie, restul persoanelor fiind consultate si lasate sa se ingrijeasca acasa. Medicii de la UPU se asteapta la o crestere a numarului de luxatii si chiar fracturi de miini si de picioare in perioada urmatoare. "Au fost solicitari si din zonele mai greu accesibile, dar toate acestea au fost solutionate, mai greu, ce-i drept, dar au fost rezolvate. Au fost doua cazuri de persoane care au suferit degeraturi, o persoana la Calimanesti si una in apropiere de Focsani, dar medicii au ajuns la timp si persoanele respective au fost duse la spital", ne-a spus dr. Danut Ceamburu, directorul SAJ. In aceasta perioada, Ambulanta a suplimentat numarul de masini si de personal. Ieri erau opt masini care asigurau permanenta, patru ambulante de tip B si C fiind plecate in teren, iar alte patru astepind in parcul auto. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.