Ultima oră

Ultima ora: mai multe drumuri blocate

Silvia Vrînceanu Nichita
16 dec 2007 698 vizualizări
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romăne informeaza ca la ora 10.00, cinci drumuri judetene erau blocate in Vrancea dar se actioneaza cu utilaje de deszapezire pentru deblocare.

Cele mai multe probleme sint in zona de munte, unde a nins abundent iar drumurile sint acoperite cu un strat gros de zapada. La ora actuala circulatia este blocata pe DN2 D de la Gresu spre Ojdula, in zona impadurita, dar se circula greu si intre Focsani si Bolotesti din cauza sulurilor de zapada care au acoperit carosabilul. Politistii spun ca se actioneaza cu utilaje de deszapezire pentru deblocare. Accesul este extrem de dificil si pe DJ 205 D de la Valea Sarii spre Nereju datorita drumului acoperit cu zapada. Greu se circula si pe drumul de la Panciu spre Movilita in zona pantei, care este acoperita cu polei. Aici s-a produs dimineata si o tamponare. Se circula greu si de la Odobesti spre Andreiasu. De asemenea, circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate si de la Cotesti catre Poiana Cristei din cauza carosabilului acoperit cu polei. Mai sint probleme pe DN2L intre Tisita si Soveja DN2L. Cit priveste soseaua E85, circulatia nu este blocata dar se circula in conditii de iarna, mai ales dupa intersectia de la Tisita si intre Calimanesti si Adjud. Soferii sint sfatuiti sa fie atenti si pe drumurile care duc de la Focsani spre Rastoaca si Gologanu, mai ales in zonele cu cimp deschis unde nu sint parazapezi. Comandamentul de iarna urma sa se reuneasca la ora 12.00 la sediul Prefecturii pentru a evalua situatia din judet si pentru a lua masurile care se impun.


Politia Rutiera a anuntat ca riscul producerii unor evenimente rutiere deosebite sau crearii unor ambuteiaje din cauza zapezii care se afla pe suprafata carosabila este crescut, asa ca le recomanda conducatorilor auto:


- Adaptati permanent viteza la conditiile de drum!


- Circulati cu o viteza care sa nu depseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in afara lor, cind partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mizga sau piatra cubica umeda sau cind vizibilitatea este sub 100 de metri in conditii de ceata si ninsori abundente! Conform prevederilor legale in domeniu, aceasta reprezinta obligatie pentru conducatorul de vehicul.


- Folositi corespunzator atit sistemul de iluminare-semnalizare, cit si pe cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic! Reamintim ca legislatia rutiera prevede obligativitatea folosirii luminilor de intilnire, in afara localitatilor si in timpul zilei;


- Pastrati in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in siguranta atunci cind conditiile de deplasare sint nefavorabile!;


- Nu bruscati comenzile autovehiculului si utilizati cu preponderenta frina de motor!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.