Ultima oră

Retrocedarile de la Mera merg la DNA

Cristi Irimia
14 dec 2007 831 vizualizări
Prejudiciul estimat de procurori depaseste un milion de euro u in dosare este vorba si despre fapte de coruptie, nu doar de abuz in serviciu

Dosarele de la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani ce provesc retrocedarile dubioase de la Mera vor fi conexate intr-unul singur si vor fi trimise pentru cercetari aprofundate la Departamentul National Anticoruptie. Acest lucru a fost confirmat ieri de catre Nicolae Ghihanis, prim-procuror al Parchetului focsanean. "Dosarele urmeaza a fi declinate la DNA, pentru extinderea cercetarilor. Faptele sint cele legate de retrocedari. Urmeaza sa fie stabilita vinovatia celor din Comisia Judeteana din cadrul Prefecturii Vrancea, care aveau obligatia sa verifice documentatia inaintata de comisia locala de la Mera. Prejudiciul total este estimat la peste un milion de euro", a declarat, ieri, reporterilor nostri Nicolae Ghihanis. Asadar, in dosare se acuza modul in care comisia locala de retrocedare de la Mera, prezidata de catre primarul suspendat Gheorghe Sararu, a dat hectare intregi unor persoane care nu aveau dreptul sa primeasca padure. Totodata, va fi verificata si activitatea comisiei din cadrul Prefecturii, care a validat dosarele in cauza. La vremea respectiva, prefect era actualul deputat George Baesu. Faptul ca dosarul va ajunge la DNA se datoreaza prejudiciului imens, dar si existentei unor fapte de coruptie, nu doar de abuz in serviciu. DNA urmeaza sa vada daca in cercetarile efectuate de catre politistii si procurorii vrinceni s-au respectat procedurile legale, precum si alte aspecte vizavi de acuzatiile aduse celor care au produs prejudiciul de peste un milion de euro. Nu este exclus ca procurorii DNA sa decida si unele audieri in 2008, dar si alte cercetari. Cert este ca vor dura citeva luni de zile pina cind DNA va decide ce curs va lua dosarul in cauza. Asa cum Ziarul de Vrancea a scris si in numarul de ieri, notarul public Maria Oprea este cercetata de Parchetul de pe linga Curtea de Apel Galati, cu privire la o serie de acte asupra carora procurorii au dubii ca ar fi legale. Totul, in legatura cu o retrocedare de sapte hectare de padure, primita de o batrina din Mera. Ulterior, suprafata respectiva a fost vinduta de catre Maricica Sararu, sotia primarului. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.