Ultima oră

Proba de incendiu la Colegiul National Cuza

Dan Chiriac
14 dec 2007 648 vizualizări
Pompierii focsaneni au simulat ieri dimineata un incendiu produs in timpul orelor de curs la Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza", din Focsani.

Pompierii au simulat un incendiu produs la un laborator

Exercitiul a constat in izbucnirea unui incendiu in timpul procesului de invatamint din cauza unui scurtcircuit electric la laboratorul de chimie, situat la etaj. In prima faza, conducerea scolii a intervenit pentru evacuarea elevilor, dar si pentru limitarea incendiului cu ajutorul hidrantilor. Totodata, au fost anuntati pompierii si s-a intervenit pentru oprirea alimentarii cu energie electrica. La fata locului s-au deplasat doua autospeciale cu apa si spuma, una dotata cu autoscara la inaltime, o autospeciala pentru evacuarea gazelor si a fumului din interior, precum si una de descarcerare si deblocare. In fata colegiului au ajuns si echipajele de la Ambulanta, Politie si Politie Comunitara. Presupusul incendiu a fost stins dupa citeva minute si nu s-au inregistrat victime. "Focul s-a produs la laboratorul de chimie, iar interventia s-a desfasurat din laboratorul de fizica, ale carui geamuri au fost deschise pentru a se putea interveni din exterior. Simularea a decurs bine, iar noi avem in cadrul colegiului persoane desemnate sa sune la 112, sa intrerupa curentul electric, dar si pentru hidranti si evacuarea celor aflati in pericol. Sistemul de prevenire si stingere a incendiilor ar putea fi imbunatatit. Astfel de simulari s-au mai facut la colegiul nostru, speram sa le desfasuram semestrial si sa nu avem parte de un foc adevarat", a spus Andreea Nourescu, directoarea adjuncta a Colegiului National "Al. I. Cuza". (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.