Ultima oră

Jumatate din victimele accidentelor au fost pe E85

Dan Chiriac
12 dec 2007 913 vizualizări
Soseaua ce tranziteaza judetul este punctul negru pentru soferii care circula pe aici u primarii incearca sa lumineze localitatile ce strabat europeana

O statistica a Politiei Rutiere arata ca drumul cel mai periculos din judet este drumul national 2/E 85, ce tranziteaza judetul de la sud la nord, de la Slobozia Bradului si pina dincolo de Adjud. Aici se produc cele mai multe accidente rutiere, iar numarul mortilor de pe aceasta sosea este egal cu cel de pe toate celelalte drumuri care exista in Vrancea. Punctele negre ale Vrancei rutiere sint Focsaniul, aici fiind inclusa si soseaua de centura, Dumbraveni, Golesti si Garoafa, localitati situate pe soseaua E 85. "Pe acest drum, in timpul serii si a noptii vizibilitatea scade, apar tot felul de obstacole, ca remorci, carute, si astfel se produc accidentele. O statistica realizata arata ca 30 % dintre accidentele produse in Vrancea au loc pe soseaua E 85. De asemenea, din totalul mortilor intr-un an de zile, jumatate se inregistreaza pe acest drum", a declarat subcomisarul Daniel Fatu, seful Politiei Rutiere Vrancea. Cele mai multe dintre accidente s-au produs din cauza traversarilor neregulamentare, celelalte avind drept cauze neacordarea prioritatii, depasirile riscante, neasigurarea la schimbarea benzii de mers, biciclistii sau adormirea la volan. Ieri dimineata, sefii Politiei Rutiere au fost vizitati de primarii comunelor situate pe E 85, de reprezentanti ai sucursalei Electrica, Consiliului Judetean, Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, Sectiei de Drumuri Nationale. Toti acesti factori de decizie au incercat sa gaseasca solutii pentru a ilumina aceste localitati, astfel incit numarul accidentelor rutiere sa se reduca. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.