Ultima oră

Politistul agresat la perchezitia de la Mera cere 10.000 de euro

Cristi Irimia
12 dec 2007 1102 vizualizări
Agentul sef Nicusor Lupu a necesitat 14 - 16 zile de ingrijiri medicale u sotia lui Gheorghe Sararu le-a spus judecatorilor ca s-a speriat cind i-a vazut pe mascati la poarta ei

Ieri, la Judecatoria Focsani, au fost audiati cei doi politisti agresati in momentul perchezitiei efectuate in comuna Mera de catre organele de cercetare penala, in dosarul lui Gheorghe Sararu. In vara acestui an, mai multi politisti si jandarmi au patruns in casa Maricicai Sararu, sotia din acte a primarului suspendat, prilej cu care unii dintre acestia au fost agresati. In urma evenimentelor, IJP Vrancea a sustinut ca oamenii sai au fost atacati cu arme albe, dar si cu masina fiului primarului Gheorghe Sararu. "Atit sotia lui Sararu, cit si fiii acestuia, au incercat sa se opuna, cu violenta, perchezitiei", au spus reprezentantii Biroului de Presa al Politiei, la vremea respectiva. Drept urmare, sotia Maricica si fiii Ovidiu si Alin Sararu s-au ales cu dosar penal, pentru ultraj contra bunelor moravuri. Unul dintre politistii agresati, agentul sef Nicusor Lupu, ajutorul sefului de post de la Bolotesti, a necesitat 14 - 16 zile de ingrijiri medicale dupa ce a fost izbit de poarta casei consoartei lui Sararu. Nicusor Lupu a sustinut la proces ca unul din fiii primarului Sararu a intrat special cu masina in poarta, pentru a-l lovi, el aflindu-se de partea cealalta. In fata instantei, Lupu si-a precizat si pretentiile, estimate la 10.000 de euro, drept daune morale. Celalalt politist, Marius Corcoz, n-a avut pretentii de la inculpati. La termenul de ieri, fiii primarului Gheorghe Sararu au lipsit, luindu-i-se declaratie doar Maricicai Sararu. "M-au luat prin surprindere cind au venit sa faca perchezitie la ora 6 dimineata. Eram cu un nepotel de doi ani si m-am speriat. N-am facut decit sa ma apar, prin atitudinea mea de atunci", a spus sotia din acte a lui Sararu, asistata de avocatul Valeriu Parpauta. Maricica Sararu a mai adaugat ca nu stia nimic de activitatea infractionala a sotului ei, precizind ca in fapt nu locuieste cu Gheorghe Sararu de mai multi ani. "Sotul meu sta in concubinaj cu o alta femeie, iar eu n-am stiut ca este cercetat in dosare. Am aflat din ziare!", a incheiat femeia. Procesul se va relua in a doua jumatate a lunii ianuarie a anului viitor. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.