Ultima oră

Peste infestat, trecut sub tacere

Mihaela Beșleagă
11 dec 2007 2240 vizualizări
Conform unor informatii aparute ieri in presa centrala, inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vrancea, in urma unei directive primite de la Autoritatea centrala, au confiscat in urma cu citeva zile 200 tone de macrou infestat cu un parazit periculos pentru sanatatea oamenilor care ar fi consumat pestele respectiv.

Incidentul a aparut la un import de macrou efectuat de firma Stela Com

Virusul, detectat in viscerele pestelui, ingerat de om poate duce la dureri gastrice si intestinale severe, diaree si voma. Se pare ca macroul, importat din Spania de o firma vrinceana, a fost cumparat la un pret modic pentru a fi procesat si folosit ca furaj, dar ulterior a fost introdus la comercializare, valoarea intregii cantitati fiind de 1.300.000 lei. O parte din cantitatea confiscata a fost trimisa la o firma de procesare din Bucuresti, iar restul a fost returnat in Spania. Desi am incercat sa contactam pe tot parcursul zilei de ieri reprezentantii DSVSA, directorul Ionel Duta nu a fost de gasit, iar directorul adjunctul Doru Calistru nu a vrut sa faca nici o declaratie in legatura cu acest caz. Patronul firmei importatoare, Stela Com SRL Focsani, a fost evaziv in declaratii si, in final, ne-a inchis telefonul in nas. "Nu am chef sa declar nimic acum, nu are rost. Nu a fost nimic... Aici este vorba de altceva, de o lege prost interpretata in Romania. O sa vorbesc cind o sa se clarifice situatia, la momentul potrivit", a spus Marcel Doaga, patronul firmei. (Mihala BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.