Ultima oră

Centrul Antidrog nu are sediu

Cristina Palade
10 dec 2007 5397 vizualizări
Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Vrancea nu are un sediu adecvat in care sa-si desfasoare activitatea.

Spatiul alocat centrului este total impropriu desfasurarii activitatii

Desi Centrul Antidrog este un organism unic la nivel national, dupa cum a afirmat joi, subinspectorul Angela-Mihaela Ene, sef Serviciu Regional Antidrog Galati, Vrancea este singurul judet din tara care nu are un astfel de sediu. In urma cu citeva luni CPECA a primit de la Consiliul Judetean un sediu pe Bulevardul Cuza Voda, la parterul cladirii Scolii "Elena Doamna", dar spatiul a fost imediat realocat Serviciului de Pasapoarte, iar CPECA a primit un alt sediu, de data acesta la ultimul etaj al imobilului. Deoarece noul sediu nu putea fi folosit datorita starii avansate de degradare a tavanului si a lipsei utilitatilor, CPECA nu a putut sa ofere consiliere tinerilor care au probleme cu alcoolul sau drogurile intr-un spatiu propriu. "Datorita starii avansate de degradare a cladirii, nu am putut sa oferim atit de multa consiliere pe cit ne-am fi dorit. Acesta este si motivul pentru care am desfasurat activitati mai mult in mediul rural, dar si pentru ca acolo informatia ajunge mai greu", ne-a declarat Doru Pocovnicu, inspector de specialitate in prevenirea criminalitatii si coordonator al Centrului din Focsani. In momentul de fata, Centrul activeaza la etajul al doilea in sediul Primariei, la camera 216. Joi, Doru Pocovnicu impreuna cu Angela-Mihaela Ene au facut bilantul activitatilor CPECA Vrancea pe anul 2007. "De-a lungul anului am desfasurat atit proiecte si programe la nivel national cit si proiecte si campanii realizate la nivel local. In realizarea lor am avut sprijinul Inspectoratului Judetean de Politie, Inspectoratului Scolar, Crucii Rosii. Cu ajutorul lor am reusit sa mergem prin scoli sa le vorbim copiilor despre droguri si alcool, sa realizam actiuni despre prevenire si consiliere", ne-a declarat Doru Pocovnicu. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.