Ultima oră

Omorit cu sase lovituri de cutit

Dan Chiriac
5 dec 2007 1211 vizualizări
Un barbat din Panciu a fost ucis cu bestialitate cu un cutit u cel mai probabil, cel care l-a ucis pe Ion Balan este tinarul cu care locuia, colegul sau de munca, dar si de pahar u medicul legist a stabilit ca acesta a murit in urma cu 3-5 zile u de la fata locului au fost ridicate si doua cutite, posibile arme ale crimei

Un barbat din Panciu, a carui familie era plecata in Italia, a fost omorit in urma cu citeva zile, cel mai probabil de tinarul cu care locuia in casa sa. Anchetatorii au gasit pe trupul lui Ion Balan, in virsta de 60 de ani, nu mai putin de sase lovituri de cutit, dar si doua cutite lasate la un loc cu trupul acestuia. Principalul suspect este un tinar din judetul Bacau si care este dat disparut din momentul in care barbatul ucis a fost vazut ultima oara in viata. Cei doi, spun vecinii, munceau impreuna si, de asemenea, beau impreuna.



Ion Balan a ramas singur dupa ce sotia sa si cei patru copii au plecat in Italia. Si-a gasit linistea intr-o casa de pe strada Jim Silvestru din Panciu, unde locuia cu un tinar de aproximativ 30 de ani, din judetul Bacau, pe care vecinii il cunosteau doar sub numele de Dan. Impreuna munceau si tot impreuna consumau paharelele de alcool dupa ce isi terminau treaba. "Armonia" a durat pina saptamina trecuta, cind ceva a aparut intre ei. Moartea barbatului a fost descoperita abia azi dimineata de catre unul dintre vecini. "Miercurea trecuta l-am vazut in aceeasi pozitie ca si astazi. Atunci am crezut ca doarme. Acum, cind l-am observat la fel, mi-am dat seama ca ceva e in neregula si am sunat la politie. M-am dus la el sa rezolvam o problema cu un ciine, care se dadea la mine. L-am vazut parca ultima data martea trecuta, cind era cu tinarul de la Bacau. Ei munceau, ei beau impreuna, dar nu se certau si nici nu faceau scandal. Erau prieteni si se intelegeau bine, dar eu nu am inteles cum vine asta. Chiar l-am vazut intr-o zi pe tinar fortind poarta, cind vecinul nu era acasa, iar el mi-a zis sa-mi vad de treaba mea, ca este prieten cu proprietarul", a spus Ovidiu Filimon, cel care a anuntat politia despre moartea vecinului.


Familia se intoarce din Italia


Costica Calin, cumnatul celui decedat, si-a anuntat rudele despre cele intimplate la Panciu. Sotii si copiii urmeaza sa se intoarca in tara pentru a-l inmorminta pe Ion Balan. "M-au anuntat si pe mine despre ce s-a intimplat. Am auzit ca a fost injunghiat, ca are lovituri de cutit in zona burtii. Chiar daca mai bea, era un om linistit, care nu era violent si nici nu facea scandal. Avea apartament si in oras, dar statea si in casa de aici, pe care vrea sa i-o construiasca fetei sale", a precizat Costica Calin. Vecinii cred ca posibilul mobil al crimei ar putea fi banii. "Batrinul mai avea bani, chiar l-am vazut vinzind un telefon mobil si o masina de taiat gresie. Statea cu tinarul acela de la Bacau, dar nu se certau. Munceau impreuna, dar cine stie ce o fi fost intre ei, poate de la bani, poate o cearta ...", ne-a spus si Nicusor Puscasu.


Crima a avut loc in urma cu 3-5 zile


Medicul legist sosit la fata locului, doctorul Silviu Lucasievici, seful Serviciului Medico - Legal Vrancea, a constatat ca moartea barbatului a fost una violenta si s-a datorat multiplelor lovituri de cutit. Anchetatorii au numarat sase astfel de lovituri in zona stomacului si a pieptului. "Dupa examinarea cadavrului de catre medicul legist, acesta a stabilit ca moartea barbatului a survenit in urma cu 3-5 zile si este una violenta. Aceasta s-a datorat loviturilor de cutit aplicate. De altfel, de la locul unde a fost gasit cadavrul au fost ridicate si doua cutite. Ultima data barbatul omorit a fost vazut in viata martea trecuta. Persoana care locuia cu acesta a fost data disparuta inca de atunci, urmind sa-l identificam", a spus procurorul Gigi Struna, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea. (Dan CHIRIAC)









În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 23 ore, 57 minute, 26 secunde
Este foarte dragut ca Ziarul de Vrancea da posibilitatea cititorilor sa posteze comentarii la un articol. Trebuie sa remarc insa ca aceasta oferta s-a redus constant de la aparitia ziarului. Daca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.