Ultima oră

Satenii din Cornetu au atacat pompierii cu pietre

Dan Chiriac
3 dec 2007 946 vizualizări
Acestia venisera sa stinga un incediu produs la o casa noua din Slobozia Bradului u un alt incendiu a izbucnit la sediul firmei Gerconf de pe Soseaua Vrancei, din cauza deseurilor din rumegus

Pompierii de la Detasamentul de Interventie din Rimnicu Sarat au ramas fara geamuri la masina in urma unei interventii in comuna Slobozia Bradului. Simbata seara, in jurul orelor 19,30, pe raza satului Cornetu, locuit in proportie de 99 % de cetateni de etnie roma, a izbucnit un incendiu violent la locuinta Lilianei Luca, la casa aflata in constructie. La fata locului au intervenit doua autospeciale ale pompierilor militari de la Rimnicu Sarat, incendiul fiind stins dupa aproximativ 20 de minute. Din primele cercetari efectuate s-a stabilit ca incendiul ar fi putut izbucni de la o tigara lasata aprinsa, de la care au luat foc furajele depozitate in interiorul casei. Pagubele au fost estimate la circa 8.000 lei. In timpul interventiei, multimea adunata la fata locului a aruncat cu pietre asupra unei autospeciale, spargind geamul lateral dreapta al acesteia. Nemultumitii din Cornetu au reprosat pompierilor ca nu au ajuns atit de repede pe cit se asteptau ei pentru a stinge focul care ameninta sa se extinda si la alte gospodarii. Cercetarile pentru identificarea autorilor sint continuate de catre politistii din Gugesti, dupa cum se arata in nota de presa de ieri a IJP Vrancea. La sfirsitul saptaminii trecute au avut loc alte trei incendii in judet. La Cirligele, acoperisul unei bucatarii din gospodaria lui Mircea Gatej a ars din cauza unui scurtcircuit electric datorat echipamentului invechit. Simbata seara, la sediul firmei Gerconf SRL din Focsani s-a produs un incendiu de mici proportii, aproape de hala unde se fabrica mobilier si timplarie. La punctul de lucru de pe Soseaua Vrancei au ars in jur de 500 de kilograme de rumegus din cauza unei scintei mecanice. De precizat ca firma a obtinut si finantare in valoare de 140.000 de lei de la Administratia Fondului pentru Mediu, pentru un proiect ce viza tocmai gestionarea corespunzatoare a deseurilor proprii din lemn generate de procesul de productie. Un alt incendiu a izbucnit la Vidra, unde Ion Borcan a ramas fara acoperisul dormitorului in urma unui incendiu datorat neglijentei proprietarului. Pompierii spun ca focul s-a produs din cauza unui cos de fum deteriorat. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.