Ultima oră

Politistii ne invata sa ne pazim de hoti

Ziarul de Vrancea
1 dec 2007 611 vizualizări
Oamenii legii vor distribui pliante in oras cu recomandari pentru persoanele care vor sa se apere de cei care fura din locuinte

Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IJP Vrancea va demara o campanie pentru a-i invata pe vrinceni cum sa se apere de hoti. In acest sens, politistii vor imparti in oras pliante cu masurile pe care trebuie sa le ia cei care nu vor sa nu fie victime ale hotilor. Politistii spun ca in aceasta perioada, cu riscul de a nu fi acasa, in mijlocul familiei, vor actiona pentru a evita orice fapta care contravine legii. Acestia recomanda cetatenilor, pentru a reduce riscurile furturilor din locuinte, sa-si ia o serie de masuri de precautie. In primul rind, sa nu dea informatii la vecini, prieteni, cunostinte, rude sau colegi despre programul pe care il vor avea in perioada sarbatorilor. Fiecare cetatean ar trebui sa-si monteze incuietori rezistente, care au sistemul de prindere in interior, la ferestre, la gurile de aerisire, la usile de la intrare sau cele de la balcoane. De asemenea, se recomanda sa nu se pastreze sume mari de bani sau bijuterii in casa, in locuri neasigurate si nici sa nu se dea impresia ca ar detine asemenea valori. Cei care dispun de sume mari de bani ar fi bine sa contacteze firme specializate in comercializarea si montarea sistemelor de alarmare performante, care isi vor dovedi eficacitatea in protectia bunurilor. La plecarea de la domiciliu, cetatenii trebuie sa inchida toate caile de acces, iar cheile sa nu fie lasate sub covorul de la intrare, asa cum mai fac unele persoane. Politistii va mai recomanda ca atunci cind sinteti plecati de acasa pentru o perioada mai lunga de timp sa rugati un vecin sa va goleasca cutia postala, sa interpeleze persoanele necunoscute care va suna la usa si sa va supravegheze perimetrul locuintei sau al curtii. Politistii va mai recomanda ca "daca plecati de acasa la un vecin sau lipsiti foarte putin, nu lasati usa neincuiata, ingrijiti-va ca usa principala de acces in bloc sa fie incuiata peste noapte, fiti atenti ca in orice imprejurare sa nu vi se fure sau sa pierdeti cheile. Daca totusi vi s-a intimplat, schimbati imediat sistemul de siguranta al usii, educati-va copii sa reactioneze prompt in situatia cind cineva necunoscut incearca sa-i convinga despre faptul ca sint prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastra si au venit dupa cheile locuintei sau bunuri din casa". In cazul in care ati fost victima unei spargeri in locuinta trebuie sa sunati cit mai repede la 112. (Dan CHIRIAC)


Mini-Stiri


Virtescoiu: Calcat de caruta


Un barbat din comuna Virtescoiu a murit dupa ce a fost calcat de caruta. Politistii spun ca in punctul "Seaca" de pe raza satului Faraoanele, un carutas a fost prins sub atelaj si a decedat. Din primele verificari a reiesit ca Ion C., 59 ani, din Virtescoiu, se intorcea din padure cu caruta incarcata cu lemne si, in timp ce cobora o panta, a cazut si atelajul a trecut peste el. (D. C.)



Programe derulate de Serviciul de Probatiune


In urma cu doua zile, la Bucuresti s-a desfasurat o intrunire a mai multor servicii de probatiune din tara, in cadrul carora s-au cautat solutii de implementare la nivel national a programelor derulate in materie de probatiune. Serviciul de Probatiune de pe linga Tribunalul Vrancea a trecut deja la o noua faza de lucru, dupa ce a derulat o serie de proiecte locale, regionale si nationale. Printre acestea se numara «Promovarea muncii in folosul comunitatii, ca alternativa la pedeapsa cu inchisoarea», «Dezvoltarea de abilitati sociale pentru adulti», etc. Pentru derularea acestor proiecte judetul Vrancea a fost ales drept centru pilot. (Cristi IRIMIA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.