Ultima oră

Recuzare in dosarul Mazere vs. Vladescu

Cristi Irimia
1 dec 2007 877 vizualizări
Ieri, la Tribunalul Vrancea a avut loc o noua infatisare in procesul in care omul de afaceri Nicu Mazere acuza mai multe persoane de lovire si amenintare.

Primarul Dumitru Vladescu a recuzat-o pe judecatoarea Mariana Croitoru

La termen s-au prezentat partile, in frunte cu reclamantul si cu primarul PD-ist al comunei Cimpuri, Dumitru Vladescu. S-au mai aflat in sala inculpatii Ionel Plesu, Nicolae Ciuruc, Costel Dobritoiu, Florin Matei si Margarit Boboc, insa instanta n-a putut trece la ascultarea martorilor deoarece s-a formulat o cerere de recuzare impotriva judecatoarei Mariana Sandina Croitoru. Astfel, Florin Matei, ruda cu primarul Vladescu, a spus ca o recuza pe Croitoru pe motiv ca in urma cu ceva timp (sic!) l-ar fi condamnat intr-un alt dosar. "Si ce sa fac acum, sa nu mai judec dosare?", l-a intrebat Croitoru pe Matei. Acesta din urma nu a fost singurul care a recuzat-o pe judecatoare, primarul Dumitru Vladescu formulind si el o astfel de cerere. Vladescu a invocat niste afaceri cu pamint si o insiruire de nume cu presupuse relatii care ar fi determinat incompatibilitatea in dosar. Dupa vreo doua suspendari ale sedintei de judecata, instanta a decis sa fixeze un termen pentru continuarea judecatii. Totodata, dosarul a ajuns pe biroul presedintelui sectiei penale, Emilia Dumitrache, care va desemna completul ce va judeca cererea de recuzare. Reamintim ca in acest dosar, Mazere ii acuza pe primarul PD-ist al comunei Cimpuri, Dumitru Vladescu, dar si pe Ionel Plesu, Nicolae Ciuruc, Costel Dobritoiu, Florin Matei si Margarit Boboc ca l-ar fi lovit in urma cu trei ani, in ziua alegerilor din decembrie 2004. Dosarul a fost trimis in rejudecare dupa ce instanta din Panciu ii declarase nevinovati pe cei acuzati de Nicu Mazere. La vremea respectiva, Vladescu era membru PSD, asadar adversar al PD-istului Mazere, ulterior migrind la formatiunea condusa in Vrancea de Jan Vraciu. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.