Ultima oră

Piata bijuteriilor, sub lupa OPC

Mihaela Beșleagă
29 nov 2007 534 vizualizări
Numarul cumparatorilor de bijuterii din Romănia este în crestere, iar oferta comerciantilor se diversifica si se îmbogateste de la an la an.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a dispus efectuarea unui control national care a avut in vedere respectarea prevederilor legale la comercializarea bijuteriilor din metale pretioase si pietre pretioase. La nivel national au fost verificati 616 operatori economici, iar pentru deficientele constatate s-au aplicat 137 avertismente si 254 amenzi contraventionale, in valoare de 750.500 lei. Printre neregulile constatate se numara: desfasurarea activitatii fara autorizatie sau cu autorizatia nevizata; vinzarea bijuteriilor marcate gresit sau nemarcate; lipsa informarii complete a consumatorilor; lipsa certificatelor de garantie. S-a confiscat de la 34 de operatori economici o cantitate de 7,876 kg bijuterii din aur, in valoare de 289.500 lei, care a fost predata Trezoreriei Statului. Specialistii ANPC va sfatuiesc sa nu achizitionati bijuterii de la persoane neautorizate, sa va informati daca obiectele din metale pretioase sint marcate si sa evitati cumpararea de bijuterii de la vinzatorii ambulanti. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.