Ultima oră

CJ Vrancea s-a bagat peste Prefectura si CL

Cristi Irimia
29 nov 2007 782 vizualizări
Tribunalul Vrancea a admis cererea de interventie a Consiliului Judetean in dosarul in care Prefectura Vrancea solicita anularea unei hotariri a Consiliului Local Focsani.

Institutiei prezidate de Marian Oprisan i s-a admis solicitarea de interventie in dosar

Este vorba de HCL 381 din 21 decembrie 2006. Practic, anul trecut s-a reconstituit dreptul de proprietate al municipiului Focsani pentru o suprafata de 41 de hectare pe raza comunei Vinatori. Prin hotarirea 381, CL a aprobat inventarierea suprafetei respective si incredintarea spre folosinta gratuita catre Consiliul Judetean Vrancea a suprafetei de 21.882 metri patrati, teren aferent Complexului Caprioara, plus terenurile de sport alaturate. Totodata, la art. 2 al HCL 381, s-a decis intrarea in parteneriat a CL cu CJ Vrancea, pentru realizarea proiectului "Centrul Regional de Afaceri Caprioara". CJ sustine ca vrea sa faca acest centru pentru a crea o structura de sprijinire a afacerilor de interes regional, dar si pentru a atrage o serie de investitii straine in judet. La acest capitol, Vrancea nu sta foarte bine, statisticile indicind faptul ca investitorii straini au fugit, cel putin pina acum, de judetul nostru. Oficialitatile ar mai intentiona, spun ele, sa valorifice potentialul economic si turistic al zonei din apropierea Focsaniului. Pina una alta, Prefectura a dat in judecata CL Focsani, pentru anularea hotaririi respective din decembrie anul trecut, iar CJ a intervenit in nume propriu in proces. In dosar a depus intimpinare CL Focsani, la un termen anterior, juristii municipalitatii sustinind ca actiunea Prefecturii a fost tardiv formulata, avind in vedere timpul scurs de la adoptarea HCL 381. Tot la dosar mai este stipulat ca la "Caprioara" se poate realiza centrul de afaceri cu sprijin din partea Ministerului Integrarii Europene, insa MIE ar fi impus ca obiectivul sa fie in proprietatea privata a solicitantului. De precizat ca CJ este proprietarul corpului de cladiri situat in Cringul Petresti, insa terenul in cauza apartine CL-ului. Acesta a dat in folosinta gratuita catre CJ terenul pe care sint situate cladirile, iar acum Prefectura s-a adresat instantei in speranta ca Tribunalul Vrancea va anula HCL 381. Urmatorul termen al procesului a fost fixat pentru luna decembrie. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.