Punct temporar pentru sacrificarea mieilor la Obor
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vrancea a aprobat, la solicitarea Primăriei Focșani, amenajarea unui loc temporar pentru sacrificarea mieilor în Piața Obor Focșani. Acest loc va funcționa în perioada 11 – 15 aprilie, în intervalul orar 7.00 – 17.00. Sacrificarea mieilor în locul temporar amenajat se va realiza sub supraveghere sanitară veterinară, cu respectarea condițiilor impuse de legislația europeană. În perioada premergătoare Paștelui, DSVSA Vrancea va efectua o serie de acțiuni pentru protejarea sănătății populației. ”Controalele urmăresc respectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din toate târgurile de animale, piețele agroalimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare și unități de alimentație publică. DSVSA Vrancea a stabilit un program de lucru pentru perioada 15.03 – 15.04.2017, în baza căruia medicii veterinari vor efectua controale și verificări ale modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare în obiectivele supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor”, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Vrancea. În toate piețele agroalimentare și în locul special amenajat în care va fi valorificată carnea și celelalte produse de origine animală, se asigură necesarul de personal sanitar veterinar și permanența acestuia, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Pentru eficientizarea acestor acțiuni, medicii veterinari vor solicita, atunci când vor considera că este necesar, sprijinul altor instituții. Cetățenii pot sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor la numărul de telefon 0237/215561. (M. B.)