Ultima oră

Strategia de Dezvoltare Urbană a identificat 272 de proiecte din care Primăria Focşani poate alege

Alexandra TĂTARU
24 feb 2017 1668 vizualizări
Specialiştii consultaţi de municipalitate au făcut un plan de acţiune pentru următorii ani, pe care administraţia trebuie să-l pună în practică

La Primăria Focşani a avut loc o nouă consultare publică pe tema Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a municipiului reşedinţă de judeţ, o consultare publică la care au participat directorii instituţiilor de învăţământ şi a altor instituţii din Focşani, primarul Cristi Misăilă şi specialiştii firmei Urban Scope, cea care a realizat strategia. ”Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) a fost elaborată în contextul noilor abordări ale Uniunii Europene privind modul de gestionare a instrumentelor structurale în cadrul regiunilor dezvoltate şi mai puţin dezvoltate la nivel comunitar”, a precizat primarul Misăilă la începutul dezbaterii.

272 de proiecte din care se poate alege

SIDU reprezintă un instrument esenţial pentru obţinerea finanţării pentru proiectele de dezvoltare urbană prin intermediul Axei prioritare 4 a POR 2014-2020 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.
Specialiştii veniţi la Focşani au prezentat o listă de 272 proiecte locale, dintre care pot fi alese pentru finanţare cele mai importante, în următorii ani şi care pot contribui la atingerea obiectivelor strategice în intervalul de implementare 2014-2023.Varianta actuală a SIDU va fi postată şi pe site-ul Primăriei Focşani. Urban Scope recomandă, după finalizarea strategiei, o serie de proiecte ce vizează modernizarea sistemului de iluminat public, creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice, reconversia zonei urbane „Parcul Nicolae Bălcescu”, construirea unui centru medico-social în Sud, pe strada Revoluţiei, reabilitarea mai multor grădiniţe, achiziţia de autobuze ecologice, realizarea hărţii acustice Focşani şi multe altele.

Ce probleme au ridicat directorii de şcoli

Directorul de la Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau”, Gabriel Danielescu, a ridicat problema campusului şcolar pentru care s-a făcut deja un studiu de fezabilitate, în urmă cu mai mulţi ani, solicitând informaţii despre proiectul care ar viza elevii şi cadrele didactice de la trei licee din Focşani („Edmond Nicolau”, „Ion Mincu” şi LPS Focşani). Managerul de la Urban Scope a transmis că se poate revizui şi actualiza proiectul privind campusul şcolar. Şi alţi directori de şcoli au pus întrebări despre stadiul unor lucrări de reparaţii nefinalizate.

Nici un consilier local din Focşani nu a fost prezent

Primarul Cristi Misăilă a precizat că îşi doreşte ca administraţia locală să acceseze cât mai multe fonduri europene pentru a realiza o serie de proiecte din cele 272 identificate de către specialiştii de la Urban Scope care au realizat strategia. Din păcate, de la eveniment au lipsit simplii cetăţeni, fără funcţii publice. Dezamăgitoare a fost absenţa tuturor consilierilor municipali din CL Focşani, de la toate partidele, în vreme ce dintre consilierii judeţeni, doar liberalul Cristi Irimia a fost prezent. Observaţii şi propuneri pe tema Strategiei de Dezvoltare Urbană a municipiului Focşani pot fi trimise prin e-mail la adresa afişată pe pagina web a primăriei Focşani. (Alexandra TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.