Ultima oră

De Ziua Protecţiei Civile, Vrâncenii sunt invitaţi la Ziua Porţilor Deschise

Gabriel Sava
24 feb 2017 1026 vizualizări
Evenimentele sunt prilejuite de aniversarea a 84 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România u Ziua Porţilor deschise se organizează la Adjud, Focşani, Panciu şi Vidra

Un nou eveniment este organizat de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Anghel Saligny" Vrancea. Cu prilejul aniversării a 84 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România, respectiv marţi, pe 28 februarie, vrâncenii interesaţi sunt invitaţi să participe la "Ziua Porţilor Deschise". "Marţi, 28 februarie a.c., aniversăm 84 ani de la de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România. La 28 februarie 1933 Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal nr. 468, prin care se aproba «Regulamentul de Funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene», acest moment fiind considerat data de naştere a Protecţiei Civile la noi în ţară. Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Anghel Saligny» al judeţului Vrancea organizează activităţi dedicate aniversării Zilei Protecţiei Civile din România", spun reprezentanţii ISU Vrancea. Aniversarea Zilei Protecţiei Civile din România este un prilej de retrospectivă a activităţilor desfăşurate de-a lungul timpului, în misiunile de salvare a cetăţenilor ameninţaţi de conflagraţii militare, calamităţi naturale şi alte catastrofe. Dacă la înfiinţare, structura s-a subordonat Ministerului de Interne, pe timpul celui de-al II-lea război mondial aceasta a funcţionat în Comandamentul Apărării Pasive din Ministerul Aerului şi Marinei, iar în perioada postbelică a fost transferată la Ministerul Forţelor Armate. ”În 1952 se înfiinţa Apărarea Locală Antiaeriană şi Comandamentul Apărării Locale Antiaeriene, cu primele state-majore regionale şi servicii specializate la nivelul localităţilor şi unităţilor economice. Actualmente, formaţiunile de protecţie civilă îşi desfăşoară activitatea în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. De-a lungul timpului, organismele militare şi civile ale protecţiei civile şi-au dus la bun sfârşit, cu devotament şi profesionalism, atribuţiile ce le revin, în numeroasele intervenţii în zone de risc, pentru combaterea efectelor inundaţiilor, a alunecărilor de teren, a înzăpezirilor sau accidentelor rutiere, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate”, au mai precizat organizatorii.

Evenimentele sunt organizate la sediile celor patru subunităţi

În intervalul 11.00 – 14.00, la sediile subunităţilor de pompieri din judeţ se va organiza „Ziua Porţilor Deschise”. Astfel, la Detaşamentul Focşani, Secţia Adjud, Staţiile Panciu şi Vidra, pompierii au pregătit pentru cei care doresc să se familiarizeze cu specificul instituţiei expoziţii cu tehnica aflată în dotare. De asemenea, vizitatorii vor fi informaţi despre riscurile specifice şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă. "Îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care doresc să cunoască îndeaproape activitatea pompierilor vrânceni la sediile noastre din municipiile Focşani şi Adjud, din oraşul Panciu şi comuna Vidra!", se arată în invitaţia adresată publicului. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.