Ultima oră

(Galerie foto + VIDEO)!Casa de Cultură se degradează văzand cu ochii. Şi plouă, plouă, plouă...

Alexandra TĂTARU
22 feb 2017 5484 vizualizări

Dovadă stă şi marea pată din tavan prin care plouă şi care s-a mărit din cauza igrasiei. „ Acolo plouă dintotdeauna, de pe vremea directorului Oborocea. Mă şi mir cum de mai stă Casa de Cultură în picioare”, ne-a spus o sursă „anonimă”.

 

Actualizare 22.02.2017 ora 17,30:


Clădirea Casei de Cultură începe să se degradeze vazand cu ochii dacă nu se fac investiţii pentru renovare.Recent, cei care au fost în clădire ne-au transmis imagini cu starea actuală şi una dintre marile probleme cu care se confruntă managerul actual

 

Dovadă stă şi marea pată din tavan prin care plouă. Pata s-a mărit din cauza igrasiei, iar prin marea fisură circulară curge o mare cantitate de apă pluvială. „Acolo plouă dintotdeauna, de pe vremea directorului Oborocea. Mă şi mir cum de mai stă Casa de Cultură în picioare”, ne-a spus o sursă „anonimă”. O altă sursă, care a lucrat multă vreme în structurile sindicale, ne-a dat o explicaţie foarte interesantă, care se poate plia pe orice situaţie similară. „Atunci cand într-o clădire, care aparţine unui grup sindical, toţi îşi împart birourile şi le ocupă şi nu îi mai interesează şi spaţiul comun care trebuie îngrijit e ca atunci cand aştepţi lapte de la o vacă, dar nu-i mai dai mult timp să mănance”. Bine de reţinut această remarcă! Fără investiţii de întreţinere şi renovare, orice clădire arată ca şi cum nu ar avea manager.

 

Cand se vor face renovări?


O eventuală renovare a Casei de Cultură ar înghiţi mulţi bani, iar asta se  poate deduce uşor din ceea ce se vede la o primă vedere. Nu ştim caţi bani mai încasează Casa de Cultură, mai ales de cand nu se mai desfăşoară spectacole (din cauză de ISU, sic!!!), unii chiriaşi au plecat, dar încă se mai fac cursuri de formare, iar planurile unor oameni care vor să facă ceva pentru comunitate chiar sunt ambiţioase. Primăria nu prea reuşeşte să ajungă la o înţelegere privind trecerea clădirii în patrimoniul administraţiei locale, aşa cum s-a promis şi în campania electorală. Par că negocierile tergiversează. „Primul demers al Primăriei de a prelua clădirea în administraţie a fost un eşec şi nu vor nicicum să o cedeze, în niciun fel. Cel puţin deocamdată nu am niciun semnal că ar dori acest lucru”, ne-a mărturisit primarul Misăilă. Ori poate se vrea a se lăsa în paragină şi această instituţie aşa cum sunt lăsate atatea şi atatea clădiri care au aparţinut sau aparţin „Sindicatelor”? De către cine?


Din alte surse, aflăm că sunt multe datorii, sunt chiar în situaţie de „avarie”. În situaţia asta a găsit-o şi noul director al Casei de Cultură, Emil Răvoiu, care a preluat cladirea de la vechiul şi arhicunoscutul Aurel Oborocea, cu tot cu găuri... în tavan. Acesta cică „e un bun director... la suflet”. „Chiar se străduieşte să repare. Se implică cat poate, doar că nu prea are ajutor suficient. Au prea multe datorii ca să se poată investi ceva în reparaţii”, ne-a mărturisit altcineva.


Ce transmite conducerea instituţiei


Între timp, am primit şi punctul de vedere al conducerii Casei de Cultură a Sindicatelor Focşani care încearcă să lămurească aspectele sesizate nu doar de noi, ci de toţi cei care le-au observat de-a lungul timpului. „Este adevărat că situaţia Casei de Cultură a Sindicatelor este delicată, în sensul inexistenţei surselor de finanţare şi al administrării ineficiente de până acum; este, de asemenea, adevărat că plouă în Casa de Cultură (de mult timp) .Sunt reale şi problemele financiare ale instituţiei vehiculate de ”sursele anonime” şi interesate, pare-se, de condiţia culturii vrâncene (rezumată din punctul dumnealor de vedere la Casa de Cultură a Sindicatelor). Toate aceste probleme, foarte uşor sesizabile, fac parte dintr-un context mai larg al condiţiei Caselor de Cultură ale Sindicatelor – autofinanţate, în România. Noi suntem însă interesaţi de finalitatea acestei situaţii, propunându-ne să remediem problemele acestei case de cultură. Drept urmare, actuala conducere îşi propune să remedieze problema acoperişului, astfel încât să nu mai existe infiltraţii de apă în planşeu. De asemenea, ne propunem să remediem problemele semnalate de ISU privitoare la sala de spectacole, astfel încât să putem relua şi activităţile de divertisment şi spectacole pe care le impune existenţa unei asemenea săli. Am aprecia să fim înţeleşi în acest demers al nostru, dat fiind faptul că eforturile pe care le facem spre a reechilibra situaţia Casei de Cultură a Sindicatelor sunt foarte mari, iar sacrificiile pe măsură”, ne-a transmis conducerea instituţiei. 

Pană cand va bate „Sirocco”, presupunem noi, în continuare plouă, plouă, plouă... peste inima „comunităţii” şi ploaia umple ligheanele. (A.T.)

 

21.02.2017 ora 22,00:

O eventuală renovare a Casei de Cultură ar înghiţi mulţi bani, iar asta se  poate deduce uşor, mai ales de cand nu se mai desfăşoară spectacole (din cauză de ISU, sic!!!), dar încă se mai fac cursuri de formare, iar planurile unor oameni care vor să facă ceva  pentru comunitate chiar sunt ambiţioase. „Primul demers al Primăriei de a prelua clădirea în administraţie a fost un eşec şi nu vor nicicum să o cedeze, în niciun fel. Cel puţin deocamdată nu am niciun semnal că ar dori acest lucru”, ne-a mărturisit primarul Misăilă. Ori poate se vrea a se lăsa în paragină şi această instituţie aşa cum sunt lăsate atatea şi atatea clădiri care au aparţinut sau aparţin „Sindicatelor”? De către cine?

Din alte surse, aflăm că sunt multe datorii, sunt chiar în situaţie de „avarie”. În situaţia asta a găsit-o noul director al Casei de Cultură, Emil Răvoiu, care a preluat cladirea de la vechiul şi arhicunoscutul Aurel Oborocea, cu tot cu găuri... în tavan. Acesta cică „e un bun director... la suflet”. „Chiar se străduieşte să repare. Se implică cat poate, doar că nu prea are ajutor suficient. Au prea multe datorii ca să se poată investi ceva în reparaţii”, ne-a mărturisit altcineva. Pană cand va bate „Sirocco”, presupunem noi, în continuare plouă, plouă, plouă... peste inima „comunităţii” şi ploaia umple ligheanele. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
PPA, acum 2612 zile, 22 ore, 49 minute, 24 secunde
Casa de cultură, arată interesul pentru cultura, activități culturale ale administrației publice locale.....cum de altfel și bazele sportive....... Indolența, nepăsare, nepotism, etc....
GIGI......., acum 2613 zile, 12 ore, 6 minute, 10 secunde
ASTA.....****** .....semianalfabetul,,,,habar n-are ce inseamna ....CULTURA,,,ASTA-I cel mai HOT si mai PARSIV individ ,,,face de ras numele .....casei de cultura ....e un nenorocit o javra de om un citeste integral
Ion Vasile, acum 2613 zile, 13 ore, 46 minute, 39 secunde
Ravoiu , un semianalfabet cu studii inalte , 10 clase la Vulturu, asa om de cultura, nu a mai avut Vrancea niciodata!
chingi, acum 2613 zile, 15 ore, 32 secunde
Daca numanui nu-i pasa asta se intampla ! aceste lucruri sunt rodul nepasarii ! E inabmisibil ca o casa de cultura sa arate asa , sa degradat foarte foarte tare .
Sursa anonima, acum 2613 zile, 17 ore, 4 minute, 38 secunde
Ploua in Casa de Cultura inca de pe vremea cand reprezentatii sindicatelor, din care face parte si actualul sef Ravoiu, conduceau Casa de Cultura , dar asta se fac ca nu stiu sursele citeste integral
sursa anonima, acum 2613 zile, 19 ore, 19 minute, 44 secunde
S-a degradat de pe vremea cand era condusa de reprezentantii sindicatelor, din care facea parte chiar actualul director Ravoiu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.