Ultima oră

Lecţie de antreprenoriat pentru liceeni, ţinută la oamenii de afaceri cu origini vrancene

Mihaela Vlădescu
25 ian 2017 1716 vizualizări
Romania oferă oportunităţi de antreprenoriat, însă tot ce trebuie să facem este să le vedem şi să avem iniţiativă u tinerii au fost încurajaţi să devină antreprenori la ei acasă

Liceeni de la mai multe unităţi de învăţămant preuniversitar din Focşani au asistat, de Ziua Unirii, la o lecţie de antreprenoriat predată de absolvenţi ai celor trei licee din municipiu cu nume legate de Unire: Marius Bostan - absolvent al Liceului “Cuza” şi iniţiatorul proiectului RePatriot, Felix Pătrăşcanu - absolvent al Liceului Unirea şi Co-fondator FAN Courier, şi Felix Tătaru - absolvent al Colegiului “Mihail Kogălniceanu” şi Fondator GMP Group, cărora li s-au alăturat alţi oameni de afaceri. Evenimentul  a avut loc la Colegiul Naţional „Unirea” Focşani, unde s-au reunit membri ai Romanian Business Leaders – RBL, antreprenori şi personalităţi din alte domenii, elevi, parteneri şi invitați care susţin proiectul Re>Patriot. Conferinţa s-a intitulat  “Vrancea, inima României, Antreprenoriat şi Repatriere” şi a fost organizată de Fundatia Romanian Business Leaders şi  “Vreau să fiu Antreprenor”, caravană naţională de antreprenoriat. Discuţiile din cadrul conferinţei au fost despre dezvoltarea prin antreprenoriat şi cum poate fi antreprenoriatul o oportunitate pentru tinerii din Focşani și pentru cei plecaţi din ţară. “Liceul Unirea are o problemă la întalnirile de promoţie pe care le face de o bucată de vreme încoace pentru că foarte mulţi dintre absolvenţi nu mai sunt în Romania. Şi numai sunt în Romania nu pentru că nu ar fi vrut să fie, ci pentru că au găsit oportunităţi de dezvoltare personală în alte ţări. Despre asta va fi vorba astăzi şi aveţi în faţa voastră oameni care vă pot răspunde la orice întrebări legate de antreprenoriat”, a precizat în deschiderea conferinţei directorul CNU, profesorul Cornel Noană.

“Evaluaţi oportunităţile din ţara noastră”

Marius Bostan le-a transmis vrancenilor, şi nu numai, plecaţi peste hotare, să evalueze oportunităţile de afaceri din ţara noastră. “Aproape 4 milioane de romani trăiesc în afara ţării. Aceştia s-au aflat în cautare de oportunităţi şi acum produc valoare, fac afaceri, trăiesc, muncesc în afara Romaniei. O parte dintre aceştia au un pronunţat comportament antreprenorial, deoarece sunt oameni care şi-au asumat riscuri şi mulţi dintre ei au succes acolo unde sunt. Romania s-a schimbat, nu a stat pe loc începand din ’90 încoace şi au mai apărut oportunităţi. Mesajul nostru către aceşti oameni, care sunt un izvor de bogăţie pentru Romania, este să evalueze aceste oportunităţi din ţara noastră şi, în măsura în care ei le găsesc utilitate şi un mod de a le fructifica, noi îi sprijinim să facă acest lucru”, a precizat Marius Bostan. Felix Pătrăşcanu a vorbit despre libertatea de a face antreprenoriat în Romania, precum şi despre oportunităţile pe care ţara noastră le are. “Nu e uşor în Romania să fii un antreprenor de succes, dar ai mult mai multe oportunităţi decat afară. Ţara aceasta oferă din ce în ce mai mult."(Mihaela Vlădescu)

 

 

 

Citiţi  şi  vizionaţi mai multe  texte+ fotografii legate  de acest subiect pe Repatriot-contul de facebook


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.