Ultima oră

Persoanele cu dizabilităţi pot solicita cardul european pentru dizabilitate

Dana Lepădatu
20 oct 2016 3241 vizualizări
Posesorii cardului de dizabilitate vor putea avea acces în diverse muzee, concerte şi alte evenimente în ţările în care sunt parte a acestui acord

Comisia Europeană şi Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi (ANPD) sunt parte a unui proiect-pilot pentru recunoaşterea reciprocă a dizabilităţii în România şi în alte şapte ţări europene: Estonia, Cipru, Malta, Slovenia, Croaţia, Belgia şi Italia. În acest sens, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea aduce la cunoştinţa persoanelor interesate că în perioada imediat următoare se va demara procedura de eliberare a cardului  european de dizabilitate, iar posesorii vor putea dispune de un pachet de beneficiii agreat în cadrul statelor membre participante la proiect. Persoanele  interesate să obţină cardul european pentru dizabilitate vor trebui să se adreseze Direcţiei Protecţiei Persoanelor cu Dizabilităţi Vrancea, str. Cuza Vodă nr. 56 (cam. 2 sau 3) cu următoarele documente: cerere tip, copie CI/BI, copie Certificat de Handicap, poză color tip buletin. Facilitatea se adresează tuturor persoanelor cu handicap, indiferent de tipul şi gradul acestuia, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, şi are scopul de a asigura mobilitatea persoanelor cu dizabilităţi şi de a veni în sprijinul lor pentru a avea o viaţă cât mai activă. Lista muzeelor, evenimentelor şi competiţiilor care acceptă astfel de carduri, atât din ţară, cât şi din UE, va fi disponibilă şi actualizată permanent pe site-ul ANPD, site ce va fi accesibilizat pentru persoanele cu deficienţe de auz / vedere. „Acordarea acestor carduri pentru persoanele cu dizabilităţi reprezintă un stimulent în încercarea de a-i determina să-şi  depăşească limitele, de a se integra şi de a se bucura de beneficiile unei vieţi active. Principalul avantaj îl constituie facilitarea mobilităţii transnaţionale şi asigurarea incluziunii sociale prin garantarea liberei circulaţii a persoanelor cu dizabilităţi şi totodată, o invitaţie spre cunoaştere şi o modalitate concretă de integrare socială şi culturală”, spune Adina Lăscan, purtător de cuvant al DGASPC Vrancea. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.