Ultima oră

Galerie foto!!! Vrâncenii au dat onor drapelului naţional

Silvia Vrînceanu
26 iun 2016 3387 vizualizări

Zeci de focşăneni, între care s-au aflat şi mulţi copii, au sfidat canicula de ieri pentru a lua parte la ceremonia dedicată drapelului naţional, organizată pe esplanada din Piaţa Unirii. Începând cu ora 12:00, în prezenta militarilor şi a reprezentanţilor autorităţilor şi a noilor aleşi locali, s-a derulat ceremonia de înălţare a drapelului României pe catargul din faţa Prefecturii judeţului, în acordul imnului naţional interpretat de muzica militară a Garnizoanei şi Corul „Pastorala”. Înainte de a fi arborat, drapelul a fost binecuvântat de către părintele Garnizoanei, preotul Ionel Vrînceanu, care i-a avut alături pe protoereii din Focşani, şi a fost sărutat de reprezentanţii autorităţilor statului. Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte pe 26 iunie. Comandantul Garnizoanei Focşani, general de brigadă doctor Adrian Stroea, a fost cel care le-a ţinut o scurtă lecţie de istorie celor prezenţi cu privire la drapelul României. Istoria Tricolorului începe în 1848. În 1834, voievodul Alexandru Ghica al Ţării Româneşti a atribuit Armatei ca steag tricolorul, cu cele 3 culori – roşu, galben şi albastru – consfinţirea steagului având loc prin decret în timpul Revoluţiei paşoptiste. Ziua Drapelului a fost instituită pentru a marca data de 26 Iunie 1848, când guvernul a hotărât că tricolorul - roşu, galben şi albastru - reprezintă steagul Ţării Româneşti. Comandantul Adrian Stroea le-a amintit celor prezenţi de maiorul Valter Mărăcineanu care a murit eroic în timp ce înălţa drapelul românesc pe reduta Griviţa (1877).  În forma pe care o are şi astăzi, drapelul a fost adoptat în 1867, în timpul domniei lui Carol I.  Ceremonia de înălţare a drapelului României s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare şi a muzicii militare. În funtea militarilor s-au aflat soldaţii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu”, dar nu au lipsit jandarmii şi pompierii vranceni îmbrăcaţi în ţinute festive. Chiar dacă a lipsit de la şedinţa de constituire a Consiliului Local Focşani de sâmbătă, prefectul Sorin Hornea a dat onorul la Ziua Drapelului, însă nu a stat lângă primarul ales Cristi Misăilă. Între cei doi s-a interpus Ionel Cel Mare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Ostilitatea dintre foştii combatanţi din alegeri s-a făcut remarcată pe esplanada din Piaţa Unirii, semn că asperităţile se vor vedea şi în legislativele locale în următoarea perioadă. (S. V.)

 

"Fiecare dintre noi face parte din istorie şi toți suntem datori să ne onorăm simbolurile identității noastre naționale. Suntem cei care trebuie să fim mândri de drapelul nostru pentru că identitatea personală a fiecăruia completează în mod armonios identitatea României şi ne arată că, diferiți fiind, avem aceleaşi repere fundamentale şi valori la care ținem cu toții. În această zi îi îndemn pe toţi, oriunde s-ar afla, să cinstească aşa cum se cuvine acest simbol naţional". a declarat prefectul Hornea. 

 

 

 

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Ionel Cel Mare, alaturi de doua dintre doamnele consilier ale ALDE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Cel Mare Ionel, acum 2831 zile, 15 ore, 10 minute, 30 secunde
Mai *********** de Novac-Vastrans, eu am mainile scurte, ca n-am furat oamenii de pe traseu,prin bilete neemise ca tine, plus ca tu ai mana lunga, ca sa-i bati pe golanii de-o f..ut pe fiica-ta, dar citeste integral
mm, acum 2831 zile, 17 ore, 50 minute, 8 secunde
domn vice celmare, ai uitat sa le cuprinzi de mijloc pe doamne, ori ti s-au scurtat mainile ca si mintea? mascareala.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.