Ultima oră

Ce spune preşedintele BCS despre anunţarea falsului primar Ion Ştefan

Iulia Crețu
6 iun 2016 519 vizualizări
Reprezentantul Biroului de Cercetări Sociale, Bruno Ştefan, dă vina pe implicarea PSD şi a BEM în desfăşurarea procesului de votare la Focşani pentru a explica “gogoaşa” de nouă procente în favoarea lui Ion Ştefan. PNL Vrancea, în ciuda eşecului candidatului de la Focşani, spune că are un rezultat ce îl plasează între primele 20 filiale din ţară. PNL a câştigat 19 primării, 13 consilieri judeţeni şi 8 municipali

Episodul “Mircea Geoană de Focşani” în care a fost “distribuit” candidatul PNL Ion Ştefan a fost pus pe seama intervenţiei PSD şi a Biroului Electoral Municipal, condus de judecătoarea Săndica Croitoru, în procesul de măsurare al Biroului de Cercetări Sociale (BCS). BCS a “umflat” cu nouă procente diferenţa în favoarea lui Ion Ştefan, făcându-l să se declare învingător înainte de vreme. “Candidatul PSD, Cristi Misăilă, a intervenit personal în secţiile de votare cerându-le preşedinţilor de secţii să-i dea afară pe operatorii BCS chiar şi din curtea şcolilor. Abia în urma sesizărilor către Biroul Electoral Central, care a somat BEM să pună în aplicare dispoziţia BEC, a fost permisă, după câteva ore de bâlbâieli şi amânări nejustificate ale BEM reînceperea activităţii de cercetare sociologică, însă nu în toate locaţiile! Analizând ulterior rezultatele votului, s-a constatat că tocmai în acele locaţii în care operatorii BCS au fost excluşi din secţii şi hărţuiţi de către preşedinţii secţiilor de votare şi poliţişti, s-a produs o creştere spectaculoasă a voturilor pentru Cristi Misăilă”, după cum a spus Bruno Ştefan, de la BCS. Totodată, BCS acuză că maşini ale PSD ar fi cărat oameni la vot, cu toate că PNL nu a depus nicio sesizare în acest sens. 

BCS: “la Focşani s-a putinizat sociologia românească”

“Incidentul de la Focşani arată încă o dată că batjocorirea cercetătorilor şi a institutelor de sondare a opiniei publice devine o practică obişnuită. Putinizarea sociologiei româneşti trebuie să fie oprită, altfel situaţii grave ca situaţia de ieri (n.r. duminică) de la Focşani vor fi tot mai numeroase în campania electorală viitoare”, atenţionează cei de la BCS, în încercarea de a se deculpabiliza de eroarea făcută în cazul candidatului PNL.

PNL Vrancea, incapabil să aducă generaţia tânără la vot

Totodată, printr-un comunicat de presă, liberalii spun că au obţinut, la alegerile de pe 5 iunie, cel mai bun rezultat de după 1989. PNL susţine că nici ei, dar nici PSD nu au reuşit să aducă generaţia tânără la vot. “În ceea ce priveşte rezultatul obţinut la nivel de judeţ, conform numărătorii paralele parţiale, PNL Vrancea a obţinut cel mai bun scor din istoria partidului, de după 1989 (circa 35 %). PNL Vrancea va avea un număr important de consilieri judeţeni, posibil 13 din 33, raportat la cele aproximativ 35 % voturi obţinute. Până la data alegerilor, PNL Vrancea conta în cadrul CJ doar pe 8 consilieri. Totodată, PNL a obţinut 8 mandate de consilieri locali în CL Focşani, în condiţiile în care înaintea alegerilor mai avea un singur consilier (Dan Buzoi) în cadrul «legislativului» local. Tot până în alegerile din 5 iunie, PNL avea în Vrancea un număr de 14 primari, după ziua de ieri numărul acestora ajungând la 19, în condiţiile în care 2 mandate de primar au fost pierdute la limită”, spun liberalii. PNL Vrancea susţine că se află între primele 20 de filiale din ţară ca rezultate, adăugând că preşedinţia interimară a lui Cătălin Toma şi-ar fi demonstrat “eficienţa”, după cum precizează informarea de presă. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.