Ultima oră

Tot ce trebuie să știți despre interdicțiile pe care le aduce avertizarea de COD PORTOCALIU

Silvia Vrînceanu
16 ian 2016 3279 vizualizări
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică - COD PORTOCALIU, valabilă şi pentru judeţul Vrancea, în intervalul 16 ianuarie, ora 20.00 -17 ianuarie, ora 20.00, conform căreia vremea se va înrăutăţi considerabil. Astfel, temporar, viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăşi 70...80 km/h. Zăpada va fi troienită şi vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

Potrivit unei informări a autorităților, avertizarea a fost adusă la cunoştinţa membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea şi transmisă tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului. "Pentru a putea lua măsurile preventive, în scopul limitării efectelor negative şi a avertizării operative a populaţiei în eventualitatea apariţiei unor situaţii de urgenţă, s-a dispus instituirea serviciului de permanenţă la sediul primăriilor. Totodată, se va avea în vedere monitorizarea permanentă şi cu maximă atenţie a situaţiei existente, pregătirea şi verificarea forţelor şi mijloacelor pentru intervenţie, cât şi verificarea şi asigurarea stării de funcţionalitate a sistemelor de avertizare şi alarmare.", anunță Biroul de comunicare al C.J.S.U. Vrancea

 

Poliţiştii vrânceni vă recomandă

 

Având in vedere condiţiile meteorologice existente, precum şi avertizarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie referitoare la Codul Portocaliu, valabilă pentru intervalul 16.01.2016 ora 20.00 - 17.01.2016 ora 20.00,  poliţiştii vă recomandă să respectaţi cu strictete regulile de circulatie şi principiile conduitei preventive, acordând o atenţie sporită următoarelor:

Să nu conducă autovehicule pe drumurile publice după ce în prealabil au consumat bauturi alcoolice.

Informarea, înaintea plecării în călătorie asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum si despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată. Informaţii despre condiţiile meteo şi starea drumurilor le puteţi afla şi de la Comandamentul Central de Iarnă din cadrul Ministerului Transporturilor la numărul de telefon 021/9360.

Adaptarea permanentă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă.

Având în vedere modificarile legislative ale OUG 195/2002 rep. privind circulatia pe drumurile publice de la 01 noiembrie 2011 au intrat in vigoare prevederile privind dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarna omologate, iar circulatia pe drumurile publice acoperite cu gheata, zapada sau polei se sanctioneaza cu amenda si retinerea certificatului de inmatriculare.

Totodată, este necesar să le reamintim pietonilor necesitatea respectării cu stricteţe a regulilor privind deplasarea pe drumurile publice, prin evitarea pe cât posibil a folosirii părţii carosabile după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. De asemenea, aceştia vor trebui să  traverseze drumul numai prin locurile marcate şi semnalizate corespunzător (pe la trecerile pentru pietoni). In cazul traversarii pe la trecerile pentru pietoni, acestia trebuie sa se asigure, iar daca observa ca soferul nu poate opri in timp util sa renunte la traversare. Traversarea drumului se va face numai după ce s-au asigurat temeinic şi au certitudinea că această manevră se poate face în condiţii de sigurantă.

Şi conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie sporită la apropierea „Trecerilor pentru pietoni” sa reduca viteza de deplasare , şi să poată opri în siguranţă pentru a permite trecerea pietonilor.

Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, in următoarele situaţii:

    a) când vizibilitatea este sub 100 m în condiţii de ceaţă, ploi torenţiale, ninsori abundente.

    b) în curbe deosebit de periculoase semnalizate ca atare sau în care vizibilitatea este mai mică de 50 m;

    c) când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, sau mâzgă;

 

Drumurile pot fi închise

"Avand in vedere condiţiile meteorologice prognozate pentru sezonul rece, in eventualitatea emiterii unor avertizări de Cod Galben, Portocaliu sau Cod Rosu de ninsori abundente si viscol, poliţiştii vrânceni vor lua măsurile de inchidere temporara a unor tronsoane de drumuri nationale si judetene pentru a evita blocarea autovehiculelor si a persoanelor. Masura de închidere a circulatiei pe anumite tronsoane de drumuri este destinata a preveni blocarea autovehiculelor si a persoanelor in nameti, precum si pentru a se eficientiza activitatea de deszapezire a drumurilor. În situatia aparitiei fenomenelor meteorologice extreme, tronsoanele de drum pe care nu se va permite accesul autovehiculelor vor fi semnalizate cu bariere si indicatore rutiere “Accesul Interzis”, cu indicatorul „Drum inzapezit” sau cu echipaje de politie. Recomandăm cetăţenilor să respecte dispoziţiile şi indicaţiile poliţiştilor aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în filtrele instituite. În cazul nerespectării interdicţiei temporare de circulaţie, instituite pe un anumit segment de drum public, conducătorii de autovehicule riscă reţinerea permisului de conducere şi suspendarea acestuia pentru o perioadă de 60 de zile şi o amendă contravenţională", se arată într-o informare a IPJ Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
G, acum 3016 zile, 9 ore, 8 minute, 20 secunde
Necula dormi? Când aduci tractoarele de la mâța de la firma și firmele capusa bitiofor, și cotizantele PSD ale domnilor sima, raduta
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.