Ultima oră

Managerul de la Laris Production, dus cu elicopterul la Bucureşti

Dana Lepădatu
14 ian 2016 5064 vizualizări
Recunoaşterea semnelor infarctului miocardic vă poate salva viaţa


Managerul genral al Laris Production, Adi Paul Boboc, diagnosticat la Spitalul Judeţean cu infarct miocardic, a fost trimis joi, de urgenţă, la Bucureşti, cu elicopterul SMURD. Bărbatul, care a ajuns cu mijloace proprii în cursul dimineţii la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Focşani, a fost consultat de medici şi diagnosticat cu infarct miocardic inferior. Medicii de la UPU au decis transferul acestuia către un spital din capitală unde să poată primi îngrijiri medicale corespunzătoare. “Un bărbat de 48 de ani a fost preluat de Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) de la UPU, cu diagnostic de infarct miocardic inferior şi transportat către elicopterul SMURD de unde a plecat spre Spitalul Universitar Bucureşti”, ne-a declarat Vitalie Betişor, directorul SAJ Vrancea. Pacientul este managerul general al companiei Laris Production, una dintre cele mai importante firme de publicitate din oraşul nostru, care deţine şi  Radio DaDa.

Ziarul nostru îi urează însănătoșire grabnică!


Care sunt semnele infarctului miocardic acut


Când suferiţi un infarct de miocard fiecare minut contează! Fiţi sigur că recunoaşteţi semnele clinice şi cereţi imediat ajutor, deoarece acest lucru vă va salva viaţa. Nu doar persoanele în varstă  se confruntă cu această urgenţă medicală, ci şi tinerii care ignoră semnalele transmise de organism, punându-le pe seama oboselii, a stresului şi a presiunii pe care le trăiesc la locul de muncă sau în viaţa personală. Vestea bună este că un infarct miocardic nu apare brusc. Îl poţi recunoaşte, îl poti preveni şi poţi primi ajutor medical în timp util dacă eşti atent la semnele pe care corpul ţi le dă. Astfel, dacă simţiţi o durere toracică anterioară intensă, cu caracter de presiune, arsură, greutate, strângere sau sfredelire ar fi bine să o luaţi în serios. Durerea poate iradia către umăr, braţe, gât, abdomen superior. Dacă durata durerii este mai mare de 20 minute (până la câteva ore) şi nu cedează la tabletele de nitroglicerină sublingual (3 tablete luate la interval de 5 minute), anunţaţi medicul. Durerea poate fi însoţită de alte semne: ameţeli, stare de leşin, greaţă, vărsături, transpiraţii, senzaţie de sufocare, anxietate, nervozitate, palpitaţii. Nu toate aceste semne clinice apar în fiecare infarct acut de miocard! Dacă aveţi unul sau mai multe din aceste semne, nu aşteptaţi! Orice întârziere poate fi fatală. Sunaţi salvarea şi mergeţi la spital. Numărul de telefon unic pentru urgenţe în România este 112. Riscurile legate de ignorarea simptomelor de alarmă pentru un infarct miocardic acut sunt multiple, plecând de la aritmii severe, apariţia de noi dureri anginoase care cresc suplimentar riscul pacientului, apariţia în timp a insuficienţei cardiac şi până la moartea subită. În schimb efectuarea unui tratament adecvat şi precoce scade semnificativ riscul oricăreia dintre aceste complicaţii. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.