Ultima oră

Copiii din Broşteni, pe urmele stareţului Vasile de la Poiana Mărului

Andrei Milcoveanu
20 sep 2015 2229 vizualizări
În anul dedicat de Patriarhia Română monahismului românesc şi parohiei, preotul Mihail Milea de la Buzău a facilitat unui grup de copii din parohia Broşteni II un sejur în tabăra de la Bisoca, judeţul Buzău.

Ideea acestui voiaj original aparţine preotului Gabriel Macovei, parohul parohiei „Sf. Dimitrie - Sf. Nectarie” din Broşteni, care s-a ocupat de constituirea acestui grup şi de deplasarea celor mici în tabăra Fundaţiei „Sfântul Sava”. „În timp ce unii îşi permit să plece în excursii pe cele mai îndepărtate meridiane, avem în parohiile noastre copii care nu au putut ieşi măcar până la Focşani. Am dorit ca în anul dedicat parohiei şi monahismului să facem un gest prin care să asociem parohia la o acţiune filantropică pentru 14 copii şi însoţitorii lor. De aceea am ales copii din familii cu venituri mai mici şi cu ajutorul părintelui Mihail Milea, le-am oferit câteva zile în tabăra de la Bisoca, în apropierea locului unde Cuviosul Vasile de la Poiana Mărului a pus bazele unui curent de renaştere a spiritualităţii răsăritene. Nu am făcut nimic excepţional. Acesta este rolul nostru: să slujim aproapele”, ne-a spus părintele Gabriel Macovei. Interesant este că autorităţile locale şi şcoala din comună nu au fost în stare să pună la dispoziţie microbuzul şcolii, după ce în prealabil le fusese promis în scris acest mijloc de transport, iar situaţia s-a rezolvat în extremis graţie sprijinului Rodicăi Boboc, consilier în Consiliul Local al Municipiului Focşani. Implicarea parohiei în astfel de acţiuni filantropice şi educative este un model de urmat pentru slujitorii Bisericii pentru a veni în sprijinul celor aflaţi în nevoi şi mai ales pentru a întinde o mână tinerilor. În tabăra creştină de la Bisoca vin copii din toate zonele ţării pentru a descoperi tradiţiile creştine din secolele trecute şi bogăţiile naturale de pe Valea Râmnicului, locul de unde un cioban cu numele Bucur a coborât cu turma în Câmpia Română şi a fondat acum 5 secole un cătun numit, cătunul lui Bucur din care s-au născut Bucureştii. Cât este adevăr şi cât este legendă timpul va decide, cert este că în acest spaţiu geografic, lacurile şi Masa lui Bucur hrănesc legendele pe care oamenii locului le povestesc tinerilor veniţi în tabără. Felicitări dragă părinte Gabriel Macovei pentru că aţi adus bucuria în sufletele unor copii pentru care legenda lui Bucur, locurile pe unde s-a nevoit Cuviosul Vasile şi întâlnirea cu Părintele Mihail Milea vor rămâne marcate de-a pururi în sufletele lor! (Andrei Milcoveanu)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.