Ultima oră

Exterminarea ţânţarilor din blocuri costă locatarii un leu/mp

Aurelian Ivan
20 aug 2015 1466 vizualizări
Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice face dezinsecţie pe spaţiul public, dar pentru a intra la blocuri cere bani de la proprietarii de apartamente

Subsolurile pline cu apă ale blocurilor din Focşani sunt adevărate maternităţi pentru ţânţari. Insectele sunt prezente în număr foarte mare în aceste locuri şi somnul locatarilor devine un coşmar dacă deschid cumva fereastra sau uşa de la intrarea în apartament să mai răcorească. Şi sunt mulţi care se plâng că nu ştiu ce să mai facă să scape de ţânţari. Primăria Focşani se laudă, prin Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice, că anul acesta a dat cu fum împotriva ţânţarilor de vreo trei ori. Trebuie să ştiţi însă că doar pe spaţiul public s-a făcut această exterminare. Ca să intre”exterminatorii” şi  în scara blocului sau să se dea cu soluţie de îndepărtare a ţânţarilor şi în subsoluri, asociaţiile de proprietari trebuie să facă o chetă în blocul de locuinţe şi să semneze un contract de prestări servicii cu Direcţia de Dezvoltare pentru a beneficia de protecţie împotriva ţânţarilor. “Asociaţiilor de proprietari care ne solicită aceste servicii, le acordăm contra cost. În baza unui contract de prestări servicii se poate da cu substanţe împotriva ţânţarilor în scara blocului şi în subsoluri sau unde solicită locatarii. Suma ce trebuie plătită se calculează la metrul pătrat. Costul este de aproape un leu pe metrul pătrat”, ne-a spus Adrian Grosu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Primăriei Focşani. Din cauza vremii ploioase din ultimele zile s-a suspendat o campanie de stârpire a ţânţarilor ce era programată pe domeniul public. Ar trebui, conform purtătorului de cuvânt de la Dezvoltare, să înceapă săptămâna viitoare, luni sau marţi, dacă vremea va permite. Dar operaţiunea de dezinsecţie  va viza numai spaţiile verzi din jurul blocurilor şi nu se va intra în subsoluri decât dacă proprietarii cer acest lucru şi strâng banii necesari. Dacă nu, lupta împotriva ţânţarilor se face personal, cu sprayuri şi pastile cumpărate de blocatari. (A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.