Ultima oră

Plasau bani falşi: prinşi cu 2.600 de euro falşi

Raluca Manolache
10 aug 2015 2252 vizualizări
Aceştia au fost descoperiţi după ce doi tineri au cumpărat o brăţară de aur cu bani falşi. Cei doi suspecţi au fost opriţi în trafic şi aduşi pentru audieri la sediul Poliţiei. In maşina acestora s-au găsit 42 bancnote de 50 euro cu acceaşi serie şi 25 bancnote a 20 euro cu două serii.

Atenţie la banii falşi introduşi în judeţ în aceste zile, cand mulţi vranceni vin în vacanţă din străinătate! Doi tineri din municipiul Ploieşti, judeţul Prahova, sunt cercetaţi de poliţiştii din cadrul IPJ Vrancea după ce au încercat să plaseze bani falşi. Alerta a fost dată de un bărbat din comuna Garoafa de la care cei doi bărbaţi, Dumitru Mihai, de 29 ani, şi Paris Constantin, de 34 ani, au cumpărat o brăţară de aur. Astfel, duminică, în jurul orei 19.40, bărbatul înşelat i-a anunţat pe poliţişti că la locuinţa sa au venit doi bărbaţi necunoscuţi care s-au oferit să îi cumpere o brăţară de aur, oferind suma de 400 euro în bancnote de 50 euro, bancnote cu aceeaşi serie. “Poliţiştii din localitate au pornit imediat în urmărirea autoturismul cu care se deplasau cei doi şi, cu sprijinul echipajelor din cadrul Serviciului Rutier şi Poliţiei Municipiului Focşani, aceştia au fost opriţi pe raza municipiului Focşani. Cei doi au fost conduşi la sediul poliţiei, iar în urma controlui efectuat, în autoturism au fost găsite 42 bancnote de 50 euro cu aceeaşi serie şi 25 bancnote a 20 euro cu două serii, precum şi brăţara persoanei vătămate. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi punere în circulaţie de monedă falsificată urmând a fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă”, a precizat subcomisarul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al Poliţiei. Instanţa a decis reţinerea celor doi bărbaţi pentru 30 de zile, însă decizia poate fi contestată. Oamenii legii urmează să afle de unde au fost procuraţi banii.

Atenţie la banii falşi!

Chiar dacă la nivelul judeţului nu se poate vorbi despre un fenomen al plasărilor de monedă falsă, poliţiştii trag un semnal de alarmă mai ales acum când revin în ţară “stranierii”. Aceasta în condiţiile în care “stranierii” aduc în judeţ bani falşi de multe ori fără să ştie că şi ei au fost păcăliţi. Pentru a nu vă trezi cu hârtii de valoare copiate la xerox, trebuie să
 aveţi în vedere mai multe aspecte precum:
•    Atenţie la cei care încearcă în grabă, în zonele aglomerate să perfecteze cu dumneavostră un schimb valutar sau o vânzare. Ulterior puteţi descoperi că banii primiţi la schimb sau ca rest nu conţin toate elementele de siguranţă ale unei bancnote originale.
•    Când mergeţi la cumpărături priviţi cu atenţie bancnotele pe care le primiţi ca rest.
•    Nu vă hazardaţi în a face schimburi valutare la colţul străzii sau în locuri aglomerate.
•    Nu apelaţi la binevoitori care încearcă să vă convingă despre cursul valutar practicat în zona unei case de schimb valutar.
•    Verificaţi cu răbdare bancnotele pe care le primiţi şi, dacă aveţi dubii în privinţa unora dintre acestea, verificaţi-le la cea mai apropiată casă de schimb valutar.
•    Verificaţi ca bancnotele să nu aibă înscrise două serii diferite.
•    Dacă aveţi suspiciunea că deţineţi o bancnotă falsă nu încercaţi să o plasaţi mai departe. Atunci veţi intra în categoria infractorilor care pun în circulaţie valori falsificate.
•    Nu încercaţi să confecţionaţi, să falsificaţi şi să deţineţi instrumente sau materiale cu scopul de a servi la falsificarea bancnotelor, falsurilor sau altor titluri.
•    Nu încercaţi să faceţi farse cu falsuri produse la imprimante performante. Nu veţi avea nicio scuză dacă victima reclamă în drept că a fost înşelată.
•    Reţineţi fizionomia, semnalmentele, accentul, dialectul, precum şi mijlocul de transport cu care se deplasează persoana care v-a plasat bancnote false (număr de înmatriculare, culoarea maşinii, marca etc). Dacă  totuşi aţi intrat în posesia unei bancnote false, anuntaţi imediat Poliţia. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.