Ultima oră

Evitaţi tragediile: nu vă aventuraţi când mergeţi la scăldat!

Raluca Manolache
14 iun 2015 1515 vizualizări
Cel mai indicat este nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine şi să nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate

Tragediile pot fi evitate! Odată cu încălzirea vremii, vrâncenii vor căuta să scape de arşiţa din oraşe şi vor alege să îşi petreacă timpul liber şi în locurile neamenajate unde se pot scălda. Experienţa anilor trecuţi arată că apar şi cazurile în care persoane tinere sau chiar cu experienţă îşi pierd viaţa la scăldat. Oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea vin cu o serie de sfaturi pentru a se evita situaţiile dramatice. „Având în vedere că sezonul cald tentează pe multe persoane să încerce să se răcorească scăldându-se în diferite lacuri ori ape curgătoare, trebuie avute în vedere următoarele recomandări: scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului; evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci; supravegheaţi permanent copiii aflaţi în apă sau în apropierea acesteia; evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente; nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare; evitaţi scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare; cel mai indicat este nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine; nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte; nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii, aceste acte de teribilism putând avea consecinţe grave”, spun pompierii. 

Pompierii scafandri sunt pregătiţi să intervină

În cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani îşi desfăşoară activitatea şi echipa de căutare-salvare din care face parte şi echipajul de scafandri. Nu puţine au fost situaţiile în anii trecuţi în care  echipa de scafandri a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a trebuit să intervină pentru căutarea persoanelor care şi-au pierdut viaţa în apele râurilor. Acesta este format din personal specializat, brevetat prin cursuri de scufundare. În prezent, două cadre ale ISU sunt atestate pentru a efectua astfel de misiuni. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.