Ultima oră

Reţeta zilei: Pască cu mac

Silvia Vrînceanu
10 apr 2015 1852 vizualizări
Pasca cu mac este un desert delicios, simandicos, elegant, extrem de apetisant, dar şi foarte uşor de făcut. Daca vrei sa faci pasca incearca aceasta reteta!

Ingrediente pentru blat:

- 200 de grame de unt

- 250 de grame de făină

- 100 de grame de zahăr pudră

- coajă de la o portocală

- două gălbenuşuri de ou şi două linguri de apă

Ingrediente pentru umplutura de mac 

- doua ouă

- vanilie

- 500 grame de mac

Ingrediente pentru umplutura de brânză

- 500 grame de brânză de vaci

- 125 grame de zahăr pudră

- o lingură de făină

- două linguri de smântână grasă

- 4 ouă

- trei linguri de alcool rafinat (vodcă simplă sau aromatizată cu vanilie sau citrice)

Mod de preparare: Se pregăteşte o tavă cu pereţi detaşabili. Tava trebuie unsă şi tapetată cu hârtie de copt sau făină, mai ales pe bază. Untul împreună cu zahărul de bat spumă. Se pun pe rând gălbenuşurile de ou şi apa şi se amestecă bine după fiecare. Se pune coaja de portocală. Se adaugă făina şi se amestecă până resultă un aluat suplu, uşor de modelat. Se întinde aluatul în tavă, pe fundul acesteia şi pe pereţi. Se dă tava la rece. Macul se pune într-un vas neaderent, fără nici un strop de grăsime şi se coace pe flacără. Trebuie amestecat mereu. Nu trebuie să stea mai mult de 10 minute, ci doar cât prinde gust de copt. Se lasă să se răcească bine. Se bat spumă albuşurile şi se adaugă un praf de sare. Când sunt bine bătute, se pun gălbenuşurile şi se amestecă. În spuma de ouă se pune macul copt şi se amestecă. Se întinde stratul de mac peste aluat, uniform şi dă mai departe tava la rece. Brânza de vaci se bate bine cu zahărul. Se adaugă smântâna şi pe rând ouăle. Se bate bine după fiecare. Pune făina, se amestecă, apoi se pune alcoolul rafinat şi omogenizează. Se toarnă crema de brânză peste stratul de mac. Se coaca pasca cu mac la 170 de grade pentru circa o oră. Dacă se rumeneşte prea tare se poate acoperi cu o folie de copt. Se scoate din tava numai când este perfect rece, cel mai bine după 6-8 ore. Serveşte pasca cu sirop de fructe, cu sos de vanilie sau de ciocolată. Poftă bună!

Sursa reţetă: www.femeia.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.