Se pregăteşte cea mai mare omletă făcută vreodată în Vrancea
Compania Aviputna, în parteneriat cu Carrefour Focşani, pregăteşte cea mai mare omletă care a fost făcută vreodată în Vrancea. Vor fi folosite pană la 1000 de ouă, după cum anunţă organizatorii, iar cei care vor trece sambătă, de la ora 11:00, prin Carrfour vor putea gusta gratis o porţie din această “uriaşă” omletă. Şi nu se prepară oricand, ci chiar de Ziua Internaţională a Oului. Ouăle folosite pentru prepararea omletei sunt de la găini crescute libere la sol, în ferma de la Goleşti.”Vrem să le arătăm focşănenilor şi nu numai ce înseamnă un mic dejun sănătos cu ouă provenite de la găini crescute liber, la noi în fermă. Pofticioşii sunt invitaţi să încerce omleta noastră. Vreau să vă spun că oul este cel mai complex aliment”, spune medicul Ştefan Balaban, fondatorul Societăţii Aviputna Goleşti. În ciuda miturilor, oul este unul din cele mai sănătoase alimente care trebuie incluse mereu în dietă, spun nutriţioniştii. O dovadă este conţinutul unui ou. Să vedem ce conţine un ou: albuşul înseamna 60% din ou, iar galbenuşul 30%, iar 10% îl reprezintă membrana şi camera cu aer. Oul conţine toţi aminoacizii necesari în dieta umană la care se adaugă vitamine (toate cu excepţia vitaminei C) şi minerale esenţiale în cantităţi remarcabile. Ouăle sunt foarte bune surse de antioxidanţi. Albuşul de ou are mai puţine calorii, este complet lipsit de grăsime, fiind proteină în stare pură. Gălbenuşul conţine colesterol şi grăsimi saturate. Oul este una din cele mai bune surse de proteine, fier, iod, vitamina B12, vitamina A si acid gras omega 3. Un ou are aceeaşi cantitate de acid folic ca şi un pahar de suc de portocale. (A. IVAN)