Ultima oră

Seful Politiei Panciu si-a dat demisia si a plecat in Congo

Dan Chiriac
28 nov 2007 883 vizualizări
Comisarul Neculai Braileanu, fostul sef al Politiei Odobesti, candideaza pentru locul comisarului sef Marius Nedelcu, care a plecat luna trecuta in Congo, pentru o perioada de un an de zile

Comisarul Neculai Braileanu este singurul candidat pentru functia de sef al Politiei orasului Panciu. Concursul pentru ocuparea functiei va avea loc miine, la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Vrancea. "Fiind un singur candidat, concursul se va transforma intr-un examen, candidatul fiind obligat sa obtina nota minima, adica sapte. Functia a fost scoasa la concurs dupa ce comisarul Marius Nedelcu a plecat intr-o noua misiune in Congo. Scoaterea la concurs a fost necesara pentru ca ofiterul este plecat pe o perioada mai indelungata, respectiv un an de zile. Acesta a mai fost plecat in misiuni externe, dar de maxim de trei luni. In momentul in care se va intoarce in tara, Marius Nedelcu va prelua o functie dintre cele vacante corespunzatoare gradului si pregatirii ofiterului", ne-a precizat comisarul sef Gavril Iacob, prim-adjunctul IJP Vrancea. Comisarul sef Marius Nedelcu a fost sef al Politiei Rutiere, sef al Politiei Panciu din 2005 si a fost printre numele vehiculate in lupta pentru ocuparea postului de inspector sef, atunci cind Viorel Serbanoiu a preluat sefia politiei vrincene.


Sef de politie in Congo


Ex-comandantul Politiei Panciu nu se afla pentru prima data la o misiune internationala de mentinere a pacii in Congo, tara sfisiata de un interminabil razboi interetnic. Incepind din 1999, comisarul sef Marius Nedelcu a participat la mai multe misiuni in Bosnia si Congo, unde a avansat pina la functia de sef al unei unitati de politie din nord-estul tarii. Din 2003 pina in 2005, ofiterul a facut parte dintr-o misiune a ONU in Congo, unde a fost numit adjunctul sefului de sector in regiunea Ituri-Bunia. Ultima misiune, in 2006, a fost cea in cadrul EUPOL, tot in Congo. Marius Nedelcu a lucrat pentru ONU ca expert pe probleme de siguranta nationala si justitie. Comisarul ne-a spus ca, in principal, mandatul politiei internationale pentru care a lucrat consta in instruirea, consilierea si monitorizarea politistilor locali, precum si colaborarea cu institutiile locale si internationale de justitie pentru implementarea statului de drept. De asemenea, ofiterii Politiei Civile lupta pentru securizarea si apararea populatiei locale contra atacurilor militiilor rebele. Comisarul sef Marius Nedelcu a lucrat in zonele fierbinti din Congo, unde au loc frecvent lupte interetnice si razboaie de gherila care au facut peste 50.000 de morti si 300.000 de raniti. De citiva ani, Republica Congo este sfisiata de un razboi civil, rebelii fiind acuzati de genocid si crime de razboi, dezvaluirile de presa fiind cutremuratoare, de la acte de canibalism si pina la violuri de copii, executii si sacrificari rituale. Congo este o tara bogata in mine de diamante si de aur, insa populatia locala traieste intr-o saracie extrema. în acest moment, ONU are desfasurata in Congo cea mai mare misiune de mentinere a pacii la momentul actual, intitulata MONUC. (Silvia VRINCEANU, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.