Ultima oră

Garda de Mediu ameninta cu greva

Iulia Crețu
27 nov 2007 794 vizualizări
Aurel Cristian, comisarul sef de la Comisariatul Vrancea declara ca Sindicatul se zbate pentru respectarea actualei organigrame, in contextul insuficientei personalului de specialitate u Garda Nationala de Mediu are 748 de membri, din care 600 sint afiliati la sindicate

Sindicatul National al Garzii de Mediu a declansat conflictul colectiv de munca la nivelul Comisariatului General al Garzii Nationale de Mediu, la nivel central si teritorial pentru o serie de revendicari. Printre cererile inspectorilor de mediu se numara: respectarea cadrului legal privind statutul functionarului public, suplimentarea numarului de functii publice, astfel incit dupa reorganizare sa poata functiona noile comisariate judetene (la aceasta data exista un blocaj al activitatii), respectarea legii privind informarea si consultarea organizatiilor sindicale, crearea de noi criterii pentru distribuirea veniturilor salariale suplimentare, dar si conditii de munca si protectie pe parcursul actiunilor de control ale comisarilor. Pentru sustinerea acestor cereri, membrii sindicatului vor picheta miine sediul central al Garzii Nationale de Mediu, urmind ca, in functie de rezultate sa fie sau nu declansate grevele de avertisment sau generala. "Comisariatul Vrancea, prin toti cei 15 membri, este afiliat la Sindicat. Cu siguranta vor lua atitudine fata de hotarirea de Guvern care face niste modificari importante, cea mai importanta fiind aceasta personalitate juridica care ar fi data comisariatelor judetene. Regionalele se desfiinteaza, Garda de Mediu urmind a fi structurata in Comisariatul General si 42 de comisariate judetene, cu personalitate juridica. Conform hotaririi de Guvern, numarul de posturi ramine acelasi, insa se pare ca nu va fi asa", ne-a declarat Aurel Cristian, comisar sef la Garda de Mediu Vrancea. Seful de la Mediu a mentionat ca este indreptatita declansarea conflictului general de munca, mai ales prin prisma lipsei personalului. Acesta a anuntat ca activitatea de control nu va fi intrerupta deocamdata, comisarii urmind a merge in inspectiile tematice in continuare. "La Garda de Mediu nu reusim sa acoperim numarul de controale. Numai la numarul enorm de sesizari, nu stim cum sa impartim oamenii. Deocamdata e vorba numai de pichetarea sediului, urmeaza apoi fazele legale. Mergem pe teren, dar activitatea este tulburata. Regionalizarea s-a facut dupa model european, iar acum este desfiintata", a adaugat comisarul sef. Actiunile de protest se vor desfasura la nivel national, iar incepind din data de 5 decembrie vor participa aproximativ 570 de membri de sindicat care au semnat deja tabelul pentru declansarea grevei generale. In cadrul Garzii Nationale sint angajati 748 de salariati, din care 600 sint membri de sindicat. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.