Ultima oră

Nelu Purcel, cercetat intr-un dosar cu masini furate

Radu Tomescu
21 nov 2007 3207 vizualizări
Omul de afaceri neaga, insa, orice implicare in cazul prezentat ieri de procurori u totul a inceput dupa ce un aradean a reusit sa inmatriculeze trei masini furate din Italia

Procurorii vrinceni au solutionat ieri rechizitoriul in care omul de afaceri Nelu Purcel si un barbat din Arad au fost cercetati pentru fals in cazul furtului a trei masini din Italia. Cristian Doru Cizmas, de 35 ani, din Arad, a fost trimis in judecata pentru uz de fals, fals in declaratii si fals privind identitatea, dar a fost scos de sub urmarire penala in ceea ce priveste furtul masinii. In cazul lui Nelu Purcel, procurorii au decis disjungerea cauzei. In timpul anchetei s-a stabilit ca, in perioada septembrie-noiembrie 2006, Doru Cizmas, sub o identitate falsa si uzind de o carte de identitate pe numele de Alin Stefan Vulpasin, a cumparat firma Promt Service Auto SRL Focsani, inregistrind-o la ORC pe acest nume. Pe acelasi nume a deschis conturi la BRD si la Banca Romaneasca. Pentru respectiva societate, Doru Cizmas a inchiriat si un spatiu pe strada Bucegi nr. 4. Folosindu-se de aceeasi identitate falsa, barbatul s-a prezentat si la IJP Vrancea, unde a depus actele necesare inmatricularii provizorii, pe 30 de zile, a trei autovehicule, lucru pe care l-a si obtinut. Cel putin asa sustin procurorii. In plus, potrivit Biroului National Interpol, cele trei masini erau date ca fiind furate din Italia, dupa cum urmeaza: pe 3 noiembrie 2006 - Kia Sportage, pe 7 noiembrie 2006 - Smart si pe 16 octombrie 2006 - Citroen C2. In timpul audierilor, procurorii sustin ca Doru Cizmas a recunoscut ca a folosit cartea de identitate falsa, ca a completat in fals actele, dar a spus ca nu are nici o legatura cu furtul masinilor. Procurorii au decis in acest caz scoaterea de sub urmarire penala a aradeanului pentru furt calificat, in lipsa de probe. Acesta a declarat ca a facut totul dupa ce ar fi primit ceva bani de la Nelu Purcel si ca a venit la Focsani dupa ce acesta i-a propus afacerea. Procurorii au decis dijungerea cauzei in cazul lui Nelu Purcel, care va fi, astfel, cercetat separat. Nelu Purcel sustine, insa, ca nu are nici o legatura in acest caz: "Eu nu am nici o treaba cu acest dosar, procurorii nu m-au chemat niciodata pentru a fi audiat. Nu am cunostinta de nimic si nici macar nu am fost in Italia vreodata. Il cunosc pe Cizmas, care mi-a propus sa-i cumpar cele trei masini, dar i-am spus sa se duca la RAR sa-si puna in regula toate actele, sa vedem daca sint probleme. Abia dupa aceea i le-as fi cumparat. Nu este adevarat ca i-as fi dat bani pentru inmatricularea acestor autoturisme. Este prima data cind aud aceste acuzatii", a comentat omul de afaceri. (Radu TOMESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.