Ultima oră

Politia si Crucea Rosie au comemorat victimele accidentelor

Cristina Palade
20 nov 2007 729 vizualizări
200 de elevi au marsaluit ieri dupa-amiaza, de la Ceasul Rau pina in Piata Unirii, cu ocazia Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor de circulatie.

Actiunea a fost organizata de Crucea Rosie, in parteneriat cu Politia, Inspectoratul Scolar si Centrul Antidrog, in cadrul "Campaniei Europene de Siguranta Rutiera". Chiar daca afara a fost destul de frig, elevii de la scolile si liceele din municipiu au marsaluit pret de jumatate de ora pe Bulevardul Unirii cu pancarte pe care erau inscriptionate temele acestui mars, "Ai o singura viata ... Pastreaz-o!" si "Stop accidentelor! Viata are prioritate". "Marsul se doreste a fi un semnal de alarma la nenumaratele accidente de circulatie care se soldeaza cu multe persoane ranite si din pacate cu si mai multe victime", ne-a declarat voluntarul Lidia Boc, initiatoarea proiectului. Pentru a se indeplini obiectivul campaniei, acela de constientizare a riscului la care se expun copiii si adultii angajati in trafic, reprezentantii Politiei Rutiere au expus o masina avariata in urma unui accident rutier, aratind in acest fel urmarile concrete ale vitezei. "Campania are in vedere diminuarea numarului de raniti si morti din urma accidentelor rutiere. Sa nu ne grabim, sa fim responsabili si sa nu ne gindim doar la testarea cailor putere", a indemnat subcomisarul Daniel Fatu, seful Politiei Rutiere. Dupa marsul copiilor, la Biserica "Nasterea Sfintului Ioan Botezatorul" s-a realizat o slujba de pomenire pentru cei disparuti in accidente, dupa care copiii au iesit in Piata Unirii si au trasat conturul unei victime din candele aprinse. "Actiuni de acet gen se realizeaza si la Golesti si la Garoafa, unde elevii au iesit in fata scolilor cu pancartele proiectului nostru", ne-a spus Monica Manolache, de la Compartimentul de prevenire a criminalitatii din cadrul Politiei. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.