Ultima oră

Incendiu urmat de bezna la caminele de nefamilisti

Iulia Crețu
19 nov 2007 767 vizualizări
Neintelegerile dintre pompieri si reprezentantii Electrica SA erau aproape sa produca o nenorocire in cartierul SUD

Patru blocuri -"camine pentru nefamilisti" din cartierul SUD, de pe strada Revolutiei, au ramas pe intuneric aseara, in jurul orei 19.00, din pricina unui transformator electric care a explodat. Circuitul electric s-a defectat si a luat foc, bagind in sperieti locatarii care au iesit in graba in papuci in frigul de afara. Panoul electric nu a incendiat nimic in jurul lui, insa a dat batai de cap pompierilor care au venit cu doua autospeciale la interventie. "Oamenii focului" ne-au declarat ca erau la un pas sa devina eroi din cauza neglijentei celor de la Electrica, care nu ar fi debransat circuitul electric pentru ca pompierii sa intervina cu furtunele cu apa. Pompierii au vazut ca din transformator inca mai sar scintei si s-au oprit din interventie. "Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la un tablou electric. Problema a fost ca acesta este pe domeniul public, in administrarea Primariei. Si apoi au fost neintelegeri cu cei de la Electrica. Au spus ca nu sint probleme, iar noi am constatat ca sareau scintei pentru ca ei nu debransasera. Incendiul risca sa se extinda. Noi am venit cu doua autospeciale, una pentru rezerva. Am avut si stingatoarele cu pulbere in cazul in care nu am fi putut da cu apa. Transformatorul era afara si nu a afectat apartamentele", ne-a declarat plutonierul Catalin Gurau de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. La o ora dupa incident, locatarii, printre care erau si multi copii, au preferat sa stea sa inghete pe trotuare decit sa intre in case, speriati de ceea ce se petrecuse. "Au chemat tirziu pompierii si ei au venit si nu au putut interveni ca cei de la Electrica nu taiasera curentul. Au ramas toate blocurile de nefamilisti pe intuneric", ne-a spus si un locatar de la caminul din SUD. Unii locatari spuneau ca riscul de incendiu este extrem de crescut in cele doua blocuri din cauza unor vecini care depoziteaza gunoaiele la intimplare ori le arunca chiar pe fereastra. "O sa ardem aici precum sobolanii", comenta o locatara mutata recent intr-unul din blocuri. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.