Ultima oră

Protest de amploare la Gagesti

Cristi Irimia
16 nov 2007 676 vizualizări
Mai multi cetateni ai comunei Bolotesti si Vidra se vor reuni astazi la Gagesti pentru a protesta fata de faptul ca nu sint pusi in posesie, potrivit Legii 247/2005, cu suprafetele de padure si vita de vie care li se cuvin.

Peste 60 de persoane vor incerca sa sensibilizeze oficialitatile pentru a-si primi drepturile

In acest sens, 28 de persoane au semnat deja un memoriu trimis prefectului Dragos Mircea, dar si Ziarului de Vrancea. In actiunea lor, protestatarii vor fi sustinuti si de catre Ginu Toma, presedinte executiv al Sindicatului National al Taranilor si Proprietarilor Romani. Protestatarii sustin ca in 2005 si-au depus dosarele complete, insa de trei ani tot asteapta rezolvarea acestora. "Am platit si cite 100 de lei pentru fiecare hectar revendicat, am fost purtati pe drumuri de multe ori si am solicitat sprijinul Primariei, Prefecturii, OCAOTA, fara nici un succes insa. Am avut parte doar de promisiuni verbale. Totodata, va aducem la cunostinta ca domnul Marcel Cosor si Ocolul Silvic Vidra ne devasteaza terenul impadurit pe care noi l-am delimitat. Pe terenurile noastre au fost pusi in posesie prin abuz, alte persoane, care nu aveau dreptul, nefiind locuitori ai comunei Bolotesti. Noi ne intrebam de ce proprietarii care-si vind suprafetele primesc titlurile de proprietate, iar cei care nu vind nu le primesc. Cine este in spatele acestei escrocherii?", se arata in memoriu. Protestatarii solicita rezolvarea sau comunicarea in termen legal a raspunsurilor la mai multe probleme. De exemplu, se cere sa fie comunicata situatia nominala a dosarelor depuse pentru retrocedari, dar si precizari privind dosarele respinse si motivele respingerii. Totodata, se mai solicita sa nu se mai faca improprietariri pe terenurile masurate conform schitelor de pe dosare. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.